Ani další žádost 
o obnovu procesu na čtrnáct let odsouzenému vrahovi Dušanovi Pintyemu nevyšla. V pátek jeho žádost zamítl ústecký krajský soud.

V původním procesu byl Pintye v roce 2003 odsouzen za vraždu. S tím se ale nikdy nesmířil a již několikrát žádal 
o obnovu procesu. Vždy ale marně.

V pátek to byla v pořadí již jeho sedmá žádost. Dopadl ale stejně jako v předchozích případech. Stejně jako téměř přesně před čtyřmi lety přišel s tím, že se v jeho případě objevily nové skutečnosti.

„Odsouzený uvedl v žádosti o obnovu procesu, že požaduje vyslechnutí nového svědka. Soud ale jeho žádosti nevyhověl," uvedla mluvčí krajského soudu Markéta Morkusová.

Pintye  mimo jiné mluvil 
o tom, že je obětí spiknutí. Ani tomuto jeho tvrzení soud neuvěřil.

Střelba

K tragické přestřelce, za kterou Pintye sedí ve vězení již dvanáct let, došlo 23. ledna 2002. Tehdy, kolem půl sedmé večer na náměstí v Jiříkově před hotelem Beseda, Pintye za použití ilegálně držené pistole ČZ 75 těžce zranil dvaadvacetiletého Imricha Gorola z Arnultovic a třiadvacetiletého Gejzu Šandora z České Lípy. Gorol při převozu do nemocnice na následky střelby zemřel. Šandor utrpěl střelné poranění břicha. Na noze byl navíc také lehce zraněn Martin Tancoš, který z místa střelby ujel.

Novoborští Romové měli domluveno, že odeberou 100 kartonů rumu, ale Pintye tuto dodávku obchodníkovi, který měl rum prodat, rozmluvil. Proto si chtěli Pintye podat. Přijeli dvěma auty na jiříkovské náměstí, kde právě stála dodávka s kartony rumu s několika lidmi, mezi nimi byl 
i Pintye.

Ten byl násilím naložen do žigulíku, kde dostal řadu ran. Auto se asi po 150 metrech jízdy vrátilo zpět na náměstí, kde se únosci zmocnili dodávky plné rumu. Než se vrátili zpět do auta, nechali Pintye bez dozoru a on mohl bez problému utéci. Když se potom vraceli zpět k autu, začal po nich Pintye střílet z pistole, kterou měl do té doby zastrčenou za pasem. Jako první byl tehdy zasažen Gejza Šandor. Další střela byla určena Imrichu Gorolovi, který po zásahu nastoupil ještě dozadu do auta. Po převezení Gorola do nemocnice v Rumburku již ale lékaři konstatovali jeho smrt.

Při odjezdu bylo vozidlo Fiat Croma zasaženo třemi výstřely. Jedna střela prošla pravými předními dveřmi 
a lehce zranila na pravé noze Martina Tancoše.

Již od počátku se hájil Pintye tím, že prý incident v Jiříkově byl předem připraven jeho obchodními společníky 
„a některými cikány", jak přímo uvedl Pintye, kteří se zúčastnili přepadení.