K neštěstí došlo zřejmě v noci na Velikonoční pondělí, tělo devatenáctiletého mladíka totiž našli u varnsdorfského kina Panorama v pondělí ráno.

"Případ si na místě převzali krajští kriminalisté a byla nařízena soudní pitva," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Policie nechce prozatím případ více komentovat, ale je zřejmé, že muž zemřel násilnou smrtí. Krajská kriminálka totiž vyšetřuje nejzávažnější trestné činy, například vraždy. Zda ale mladý muž skutečně zemřel násilnou smrtí nechce policie zatím potvrdit. Jasné také zatím ani není to, jak mladík zemřel.

"U Panoramy někdo ležel na zemi. Manžel jel kolem, když už to policajti zajišťovali," napsala jedna z uživatelek sociální sítě Facebook.

Záchranáři zasahovali na ferratě v Děčíně.
Vrtulník letěl na děčínskou ferratu, muž si poranil na skále ruku

V okolí kina Panorama se od brzkého rána pohybovali policisté ve speciálních oblecích. Do prohledávání okolí nálezu mrtvého muže se nepustili jen krajští kriminalisté a místní policisté, do Varnsdorfu dorazilo i několik dodávek s příslušníky speciální pořádkové jednotky.

Prohledávali okolí nálezu těla a pátrali po stopách, které mohou vést k odhalení pachatele. Zaměřili se například na prohlížení popelnic, odpadkových košů a kontejnerů v okolí. Podle informací Deníku měli hledat nůž.

"Tolik policajtů jsem tady neviděl od dob demonstrací," řekl Deníku v pondělí dopoledne jeden z obyvatel Varnsdorfu.

Zdeněk Strelecký stanul před soudem za vraždu.
Soud zmírnil trest pro rumburského vraha Streleckého. Odsedí si dvacet let

V průběhu odpoledne policie prostor okolo kina Panorama zpřístupnila veřejnosti. Jen o několik desítek minut později se ale okolí varnsdorfského kina opět ocitlo za páskou. Policisté totiž začali prohledávat koryto řeky Mandavy, která protéká v těsném sousedství Panoramy.

„Další informace o průběhu vyšetřování by měly být dostupné během úterý," doplnila mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Podle informací Deníku se ale podařilo policii již v průběhu pondělního vyšetřování dopadnout podezřelého. Oficiálně to ale policie nepotvrdila. Je tak možné, že za obnoveným hledáním v Mandavě a jejím okolí mohou být právě poznatky z výslechu zadrženého člověka.