Jen těžko uvěřitelným způsobem se bavil mladý muž v Děčíně v Ruské ulici. 
V neděli brzy ráno se rozhodl, že si zaskáče po zaparkovaných autech. Při své podivné zábavě jich stačil poničit asi deset.

„Nejprve jsme dostali hlášení, že někdo převrací kontejnery. Když jsme přijeli na místo, ukázalo se, že nějaký vandal skákal po zaparkovaných autech," popsal Děčínskému deníku operační důstojník městské policie.

Vandal autům nejen pomačkal kapoty, ale u některých ukopal i zrcátka. Před příjezdem strážníků ale stačil zmizet.

Jenže měl smůlu. Strážníci totiž na místě narazili na jednoho z poškozených majitelů aut, který vandala viděl a popsal, naložili ho k sobě do auta a vydali se po mladíkovi pátrat. Což jim netrvalo nijak dlouho – narazili na něj o kus dál u kruhového objezdu.

„Mladík nejprve zapíral, že nic neudělal, pak se ale přiznal," dodal operační důstojník.

Proti třiadvacetiletému mladíkovi z České Lípy přitom mluvily  důkazy. Protože dlouho nepršelo, zaparkovaná auta byla dost zaprášená 
a zapadaná pylem ze stromů. Na jejich střechách proto nechal mladý vandal stopy. A ty se shodovaly s jeho botami.

To, že byl mladík tak rychle dopaden, si pochvaloval i ředitel strážníků Marcel Horák.

„Ukázalo se, že když lidé nějaký problém oznámí hned, dá se s tím něco dělat. Horší je někoho dopadnout, když se nám lidé ozvou až po několika dnech," řekl.

Strážníci vandala předali státní policii.

„Během neděle probíhaly výslechy poškozených s tím, že výše škody ještě nebyla známá," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Škoda ale zřejmě bude vyšší než pět tisíc korun –  v tom případě může být mladíkovo rajtování po autech klasifikováno jako trestný čin.

„Nám ukopl boční zrcátko, nové stojí asi dva a půl tisíce korun," řekl Děčínskému deníku jeden z naštvaných poškozených.