Majitel objektu Zdeněk Fara je obviněný, že poskytl objekt pro výrobu drog. „Majitel již během přípravného řízení uvedl, že střecha je v dezolátním stavu a na mnoha místech dovnitř teče. Proto byl rád, že vůbec někdo měl zájem si část objektu pronajmout jako sklad. Vietnamcům nevadilo, že dům je bez topení a kanalizace,“ uvedla Farova advokátka Hana Riedlová.

NÁJEM 100 TISÍC MĚSÍČNĚ

Šéf desetičlenné drogové skupiny Nguyen Ha Trong u ústeckého krajského soudu řekl, že Farovi za pronájem neoficiálně platil sto tisíc měsíčně. „Řekl jsem mu, že tam budeme dělat černé věci, ale neřekl jsem přesně co,“ uvedl Nguyen Ha Trong.

Další obviněný, Dinh Quang Nguyen, popsal, že v Dolním Podluží vyrobil dvě várky pervitinu. Jeho boss Nguyen Ha Trong dodal, že chemikálie k výrobě drogy skladovali v přízemí. Podle policejních expertů ze zabavených chemikálií bylo možné vyrobit pervitin až za 27 milionů korun.

Vietnamští obvinění si u soudu většinou zakrývají tvář.
Chytli asi jen malé ryby. Vietnamcům z drogového gangu hrozí až 18 let vězení

Varna v Dolním Podluží byla časovanou bombou. Odpad z výroby pervitinu ukládali vařiči do plastových barelů a igelitových pytlů ve sklepě. Do ovzduší unikal louh a další chemikálie. Kdyby se dostaly do spodních vod, šlo by o ekologickou katastrofu.

Odpad byl za přísných bezpečnostních opatření odvezen. Dům je chemicky kontaminován.

Šéf drogové skupiny Nguyen Ha Trong tvrdí, že dům využívala jeho skupina jenom několik měsíců. Obžalovaným hrozí za výrobu drog od 10 až do 18 let vězení.

Kaskadéři předváděli velmi nebezpečné kousky a na závěr zlikvidovali auta za pomocí monster tracků.
OBRAZEM: Při show zničí kaskadéři stovky aut