Neštěstím skončila nedělní večerní procházka muže z Krásné Lípy. Ve večerních hodinách jej nalezli utopeného v rybníku Cimrák.

Po muži začali pátrat policisté a hasiči v neděli pozdě večer. Na břehu totiž procházející chlapec našel hromádku oblečení a nikde nikoho neviděl. Zalarmoval proto záchranáře.

Ilustrační foto. Děčínská nemocnice.
Kraj: Praktici nechtějí sloužit pohotovost pro dospělé
Hasiči z Rumburku slavili 160 let od svého založení.
OBRAZEM: Hasiči z Rumburku slavili 160 let od založení

Podle informací Deníku viděli lidé staršího muže naposledy živého v podvečer u jednoho z místních obchůdků. Odtud zřejmě rovnou zamířil k rybníku, který je nedaleko centra města. Pro klienty ústavu sociální péče nejsou procházky ničím výjimečným. V ústavu totiž nejsou zamčeni, mohou mít volný pohyb nejen v rámci areálu domova, ale i po celém městě. „Je to přesně v souladu s principy sociální péče,“ doplnila Havlíčková.

Utopení nepatří k častým příčinám úmrtí, přesto čas od času utopeného člověka najdou.

Například v červenci před dvěma lety nalezli utonulého téměř padesátiletého muže v rybníku nedaleko rumburské nemocnice.

Před pěti lety se utopil v Labi přímo v Děčíně třiačtyřicetiletý muž ze Šluknovského výběžku. Není jasné, zda muž utonul nešťastnou náhodou, nebo spáchal sebevraždu – policie to tehdy s ohledem na pozůstalé neupřesnila.

Zřejmě nejtragičtější víkend byl na Děčínsku v roce 2009, kdy utonuli hned dva lidé. Na jezu v Březinách se utopil sedmnáctiletý mladík; ten samý víkend se pak utopil také muž v Kytlicích, který se v noci vracel z návštěvy, upadl, zřítil se ze srázu do vody a utonul. Bylo mu 35 let.

Ilustrační foto
AKTUALIZACE: Víkend na Děčínsku: Dva utonulí