Když hlídka strážníků přijela řešit hluk z večírku do Děčína 2 poprvé, uživatelka bytu, odkud se hluk šířil, uposlechla výzvy a hudbu ztišila. Jenže ne na dlouho; strážníci museli vyrazit na místo znovu. Ženě tentokrát dali pokutu. Tím to ale neskončilo.

„Problém byl v chování jednoho z hostů jejího bytu, který v podnapilém stavu hlasitě křičel a choval se agresivně," uvedl ředitel strážníků Marccel Horák s tím, že strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti. Ten odmítl s tím, ať se mu strážník nejprve identifikuje.

„I poté, co strážník zblízka ukázal identifikační číslo, neprokázal muž svou totožnost, 
a to ani po opětovné zákonné výzvě. Protože se choval agresivně a hlučně a neuposlechl zákonné výzvy strážníka, rozhodl se strážník, že použije donucovací prostředky," popsal Horák.

V tu chvíli se ale do sporu vložili další lidé z párty a muže zatáhli dovnitř a zabouchli dveře. Muž, který měl se strážníkem spor, na místo zavolal státní policii s tím, že ho strážník napadl, a že chce na hlídku podat trestní oznámení.

Protože se případ nepodařilo vyřešit na místě, byla celá věc po sepsání úředního záznamu předána k dořešení děčínskému magistrátu. Muž je  podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a rušení nočního klidu.