Muž je ve vězení  za dvě brutální vraždy na 22 let.

Jansa stále tvrdí, že je nevinný. Vrchní soud v Praze zamítl již před mnoha lety jeho odvolání proti rozsudku ústeckého krajského soudu.
Tehdy se Jansa u vrchního soudu demonstrativně pořezal na krku žiletkou. Během cesty k pražskému soudu a při jednání měl ukrytou žiletku pod jazykem.

Pořezáním se žiletkou protestoval proti rozhodnutí vrchního soudu, jenž potvrdil rozsudek  ústeckého krajského soudu. Pořezal se ale opatrně, aby se mu nic nestalo.


Krutý muž


Jansa byl odsouzen k mimořádnému trestu 22 let, protože zosnoval a podílel se na vraždě manžela své milenky. Netrvalo dlouho, a zavraždil i jednu z dcer  své milenky, která Jansu nesnášela.
„Soudíme sice každý rok řadu vražd, ale na případ Jansy nelze zapomenout pro jeho   brutalitu a agresivitu. Občas   zažádá o obnovu procesu, ale nepřijde nikdy s ničím novým.
Také v současné žádosti o obnovu procesu nepřišel s ničím jiným, než, že si  po svém vykládá některá zjištění uvedená ve spisu," řekla místopředsedkyně ústeckého krajského soudu Jana Kurešová.


Kdy vyjde z vězení?


Jansa si zatím  ve věznici v Pardubicích odseděl za mřížemi 15 let. Kvůli nemoci je dnes invalidní.
Okresní soud v Hradci Králové sice souhlasil s podmínečným propuštěním Jansy, ale Krajský soud v Hradci Králové případ vrátil zpět okresnímu soudu k novému projednání.

Znalecké posudky z oboru psychologie a psychiatrie mají posoudit, zda není Jansa již pro společnost nebezpečný.
Spolu s Jansou byla ústeckým krajským soudem odsouzena na 13 let za vraždu svého manžela Helena Hálová, a na 11 let šel do vězení další spolupachatel Rostislav Prokeš.

Z vražedného trojlístku je dnes ve vězení  jenom Jansa.