U několika aut chyběly registrační značky a jak později zadržený člověk značky strhával, poškodil i rámečky značek a plasty okolo. Značky byly poházeny po okolí. Zpočátku nebylo jasné, kdo má poničená auta na svědomí.

NEBYL TO VANDAL

Podle místostarosty a zároveň ředitele městské policie ve Varnsdorfu Josefa Hambálka se ale ukázalo, že jde o psychicky narušeného člověka.

„Jde o výjimečnou situaci, kdy se nejedná o vandalismus. Je to dospělá mentálně postižená osoba. Ten člověk je psychicky narušený a není to poprvé, co něco takového udělal, a nejen ve Varnsdorfu, ale i okolních okresech," řekl Josef Hambálek s tím, že se případy náhodou odehrály na místech, kde není kamerový systém, a to v ulicích nedaleko radnice.

JEDNÁ SE O PŘESTUPEK

„Psychicky narušená osoba je ve vyšetřování a celý případ má v gesci státní policie, která hledá důkazní řešení na osobu," dodal Hambálek.

Děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová Deníku potvrdila, že se jedná o přestupek. „Máme zajištěno zhruba dvacet registračních značek, které postupně vracíme zpět jejich majitelům," uvedla Trypesová s tím, že celková škoda je v současné chvíli zhruba 2400 korun.

Mohlo by vás zajímat: Sňatkový podvodník okradl ženy o miliony a splodil s nimi sedm dětí