V úterý 18. prosince krátce po 13. hodině došlo v ulici Fügnerova v Děčíně k přepadení pracovníka sběrny druhotných surovin.

„Útočník vstoupil do kanceláře sběrny během jejího denního provozu. Pod pohrůžkou bezprostředního násilí požadoval po přítomné obsluze vydání finanční hotovosti. Napadeného muže ohrožoval nožem na krku a po vydání finanční hotovosti ve výši osmi tisíc korun napadeného svázal a do úst mu vložil roubík," popsala policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že lupič poté prohledal kancelář. Chtěl další peníze. Jenže měl smůlu, vyrušil ho další zákazník. Lupič se dal na útěk směrem k východnímu nádraží.

IDENTIKIT. Tak by mohl lupič vypadatPolicie teď prosí veřejnost o pomoc při pátrání po muži ve věku kolem 30 – 35 let. Muž byl zhruba 190 cm vysoký, štíhlé postavy. Má tmavé vlasy a černý plnovous. Na hlavě měl černou pletenou čepici, na očích  dioptrické brýle. Na sobě měl černý kabát s šedými rukávy, šedozelené kalhoty s kapsami po straně. Mluvil česky bez vad řeči ani přízvuku. Na rukou měl kožené černé rukavice s přezkou a suchým zipem na zápěstí.

Svědci mohou volat na linku 158.

Ve čtvrtek policejní mluvčí uvedla, že v případu zatím není nic nového.