Příslušníci policejní speciální pořádkové jednotky vybaveni samopaly 
a neprůstřelnými vestami, vrtulník s termovizí, štěkot policejních psů rozléhající se lesy. Taková je atmosféra již dva dny trvajícího pátrání pěti desítek policistů po nebezpečném zločinci. Muž je ozbrojený a již dokonce po svých pronásledovatelích střílel.

Po sedmačtyřicetiletému Jindřichu Jetmarovi z Děčína, který je podezřelý nejen 
z několika vloupání do chat 
a chalup, ale především z přípravy vraždy, začali policisté pátrat již ve čtvrtek pozdě večer.

„Nebezpečnosti celé situace odpovídá nasazení policejních sil, do akce je zapojeno přibližně padesát policistů. Žádáme občany, aby byli velmi obezřetní a v žádném případě se hledaného nepokoušeli zastavit," říká krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že pokud jej lidé spatří, mají se obrátit na linku 158.

Údajně je Jindřich Jetmar také psychicky nemocný, navíc podle některých informací užívá drogy. Tím více může být nebezpečný.

Policie pátrá po ozbrojeném zločinci.„Policajti měli najít jeho doupě, které chvíli předtím opustil. A tam měly být nějaké náboje a dopis, ve kterém píše, že všechny postřílí," řekl starší muž v Růžové.

Podle informací Děčínského deníku se Jetmar střetl se zákonem již dříve. V minulosti měl zdědit chalupu na Janově. Tu mu ale zabavil exekutor. Když ji koupil nový majitel, ze msty mu ji měl Jetmar vykrást.

Nezůstal ale pouze u jedné chalupy – jeden čas dokonce v Janově svítilo kvůli obavám před zloději veřejné osvětlení celou noc.

„Před několika měsíci byl za mnou, jestli bych jej nezaměstnal na úřadě. To jde jen přes pracák, ale tam on ani nebyl. Později jej tady již nikdo moc neviděl, asi se přes den skrýval," říká starosta Janova František Zachula 
s tím, že jej občas viděli myslivci v lesích okolo Janova.

Posledními lidmi, kteří jej spatřili, byli strážci Národního parku České Švýcarsko.

„Zaměstnanci stráže přírody národního parku na něj narazili při kontrole lesnického objektu v blízkosti chatové oblasti Hájenky u obce Růžová. Muž z objektu utekl," uvedl mluvčí parku Tomáš Salov.

Ta zároveň varuje turisty před návštěvou oblasti v okolí Růžové, Janova a Srbské Kamenice. „Správa národního parku vyzývá jak návštěvníky, tak i oby-vatele blízkých obcí, aby zvážili nutnost případných výletů do národního parku," dodal Salov s tím, že by muž měl být ozbrojen pistolí.

Policie pátrá po ozbrojeném zločinci.Z Růžové se ještě během čtvrtečního pozdního večera hledaný muž přesunul do Srbské Kamenice, v jejímž okolí probíhalo pátrání i v pátek. To se už do akce zapojil i policejní vrtulník vybavený termovizí. Na místo dorazili také psovodi, kteří se zaměřovali na pátrání u vykradených chat a chalup. Od těch by totiž k Jetmarovi mohla vést stopa. To už policisté pátrali i u Janova na druhém konci národního parku.

„Upozornila jsem lidi, aby se doma důsledně zavírali. Těm, co žijí sami, nebo mají doma malé děti, jsem volala," uvedla starostka Srbské Kamenice Jitka Voglová.

Podobně postupoval také starosta z Janova nedaleko  Hřenska.

„Policisté nás včas informovali. Okamžitě jsme poslali přes náš SMS infokanál lidem, kteří v něm jsou 
registrovaní, SMS zprávu s varováním před tímto nebezpečným mužem," řekl František Zachula z Janova.
Příkaz k jeho zadržení vydalo děčínské okresní státní zastupitelství.

„Hledaný muž je 178 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, má prošedivělé vlasy," uvedla policie. Popis jeho oblečení se několikrát změnil, protože se muž zřejmě během večera převlékl. Nyní by měl být oblečený v šedém kabátě pod kolena a kostkovaných kalhotách.