Podvodnice vybírající na nejrůznější zvířecí útulky si dlouho výsledků svého „snažení"  neužívala. Krátce poté, co na případ upozornil jako první Děčínský deník, ji totiž dopadli strážníci.

Na podezřelou ženu, která se pohybovala v ulicích Děčína a snažila se vybírat od kolemjdoucích peníze na opuštěná zvířata, upozornili před několika dny občané Děčína.

„Zaznamenali jsme jedno oznámení, že starší žena vybírá v ulicích peníze na děčínský útulek. Ten ale žádnou veřejnou sbírku nepořádal 
a podle všeho se jednalo o podvod. Popis ženy jsme předali všem hlídkám v terénu," popsal  ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

V pondělí odpoledne se na tísňovou linku 156 obrátila žena z Podmokel s obdobným oznámením. Podezřelou ženu pak hlídka zadržela v Divišově ulici.

„Jednalo se o devětapadesátiletou ženu z Mostecka. Strážníkům uvedla, že peníze vybírá na útulek v Lounech 
a ukázala strážníkům smlouvu, která ovšem nepůsobila příliš věrohodně. Po dohodě 
s Policií ČR strážníci ženu převezli na místní obvodní oddělení, které řešení záležitosti převzalo," dodal Horák.

Podvodnici zadrželi strážníci v Děčíně v Podmoklech.Žena tak putovala na podmokelské policejní obvodní oddělení.

„Zatím případ vyšetřujeme jako přestupek. To ale neznamená, že jej nemůžeme v budoucnu překvalifikovat, vše záleží na dalším průběhu vyšetřování," uvedla mluvčí policie Petra Trypesová.

Podle našich informací to ale nebylo poprvé, co tato zadržená žena takto podvodně od lidí žádala peníze. V minulosti měla mít podobné problémy i na Chomutovsku.

Další ženu, která prodávala drobné předměty, jejichž výtěžek měl jít na charitativní účely, zadrželi v pondělí odpoledne policisté v Benešově nad Ploučnicí.

„Zatím se ale nepodařilo prokázat protiprávní jednání ženy a vyšetřování pokračuje dál," dodala Trypesová. Také v tomto případě měla žena vybírat peníze na podporu útulku. Děčínský útulek přitom žádnou sbírku nepořádá.

„Pokud bude někdo chtít našemu útulku přispět, tak vždy oficiální cestou: přímo 
v útulku – dostane doklad, nebo na pokladně magistrátu města Děčín či převodem na účet," říká vedoucí útulku Eveline Jahelková.