Jako první o tom informoval server novinky.cz. Policie již v lednu informovala, že vyšetřování pokusu o vraždu odložila. Soud v případu rozhodl minulý týden.

„Nezletilému byla nařízena ochranná výchova a uloženo ochranné léčení ambulantní formou. Léčba se nenařizuje na nějakou dobu, ale záleží na lékaři, jak dlouho bude probíhat," uvedla státní zástupkyně Růžena Mašatová.

Obě strany se vzdaly práva na odvolání, a tak bude rozsudek po písemném vyhotovení pravomocný.

„Nikdo se neodvolal, všichni souhlasili s opatřením. Byly tam vypracované znalecké posudky, takže to bylo jednoznačné," vysvětlila státní zástupkyně.

Nepřehlédněte: Policie pátrá po Veronice Hercíkové, zmizela již v roce 2014

Další podrobnosti k případu žalobkyně nesdělila kvůli nízkému věku chlapce, který je nyní umístěn na uzavřeném oddělení ve výchovném ústavu v Boleticích. Sem stát posílá nezletilé s těžkými poruchami chování, končí tu také mladí vrazí. Mimo jiné tu pobýval násilník z Teplicka Nikolas Bady, jemuž se odtud ale podařilo uprchnout. Bady je nyní již ve vězení.

Tento hrůzný případ se odehrál v zahradnické kolonii za Starým Městem loni na začátku dubna. Chlapec tam svou neteř vylákal a zbil ji. Následně ji přivázal ke stromu a nechal ji tam zamaskovanou větvemi a listím. Dívce se podařilo vysvobodit a utíkala k městu. Všimli si jí lidé na zahradě blízkého domu a zavolali policii. Podle dřívějších informací médií se chlapec léčil s psychickou poruchou.

Psali jsme také zde: Třináctiletý chlapec chtěl v Děčíně zavraždit pětiletou neteř, mučil ji v lese