Znásilnění školačky otřáslo tento týden Jiříkovem. Ženy a dívky žijící v tomto malém městě na Šluknovsku si ale již mohou oddechnout. Necelé dva dny trvalo, než násilník skončil v policejní cele.

„V dopoledních hodinách jsme zadrželi muže, kterého ze znásilnění podezříváme. V současné době probíhají výslechy," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Jasno tak zatím ani nebylo o tom, zda bude podán návrh na uvalení vazby.

Více podrobností policie prozrazovat nebude, především s ohledem na věk oběti. Tou je totiž dívka navštěvující jiříkovskou základní školu.
O znásilnění školačky jako první informoval server vybezek.eu.

Po zhruba čtyřtisícovém městě se zvěsti o znásilnění dívky velmi rychle roznesly.

„Přeci jen nejsme tak velké město, aby si to lidé mezi sebou rychle nepověděli. Poměrně rychle obestoupil město strach, prakticky každý má ženu nebo dceru. Nyní se lidem určitě hodně uleví," popisuje napětí ve městě starosta Michal Maják.

Město po události zesílilo dozor strážníků městské policie u místní základní školy.

Ta na svých stránkách také zveřejnila upozornění, jak se mají děti chovat. Především nechodit samy, nebýt na opuštěných místech nebo vše neobvyklé nahlásit rodičům. Ti mající děti na prvním stupni si je měli vyzvedávat.