Po celé dopoledne policisté pročesávali lokalitu teplické části Řetenice okolo místa činu. Kriminalisté obchází jednotlivé domy a sbírají informace.
 
V případě nalezeného tělíčka v kontejneru byla nařízena soudní pitva, která v pátek prokázala násilnou smrt. „Výsledky nařízené soudní pitvy prokázaly, že se na smrti novorozeněte podílela jiná osoba,“ uvedla v pátek v poledne Veronika Hyšplerová.

Zdroj: Petr Málek

Zároveň policie požádala o spolupráci veřejnost. „Žádáme veřejnost a případné svědky o pomoc při vyšetřování. V případě, že jste si všimli v okolí místa nějaké podezřelé osoby nebo znáte ženu, která byla těhotná a nyní je viditelně po porodu a bez dítěte, přihlaste se kriminalistům na linku 158,“ řekla policejní mluvčí. 

Ilustrační foto
Při přehrabování popelnice zažil šok. Bezdomovec v ní nalezl mrtvého novorozence

Obyvatelé dané teplické čtvrti jsou šoku. „Chodím tudy denně okolo. Něco takového jsem tu nikdy nezažila. Je to strašný, jak tohle může někdo udělat,“ říkala žena, kterou redaktor Deníku oslovil v pátek dopoledne na ulici.

„Je to normálně poklidná čtvrť. O tom, co se stalo, jsem slyšel od lidí. Nedovedu to více komentovat. Je to tragédie něco takového udělat,“ podivoval se na tím, co se stalo František Šimon, který v této části Řetenic bydlí.
 
Další okolnosti případu jsou předmětem právě probíhajícího vyšetřování. Kriminalisté si z ulice už v noci odvezli zelený kontejner na sklo, aby ho podrobili podrobnému přezkoumání a sejmuly potřebné stopy. Ostatní kontejnery v ulici zůstaly obehnány policejní páskou. Lidé do nich i přesto vhazují odpadky….

Ilustrační koláž
Pokladník z Teplicka zpronevěřil oddílové peníze, všechny prosázel