V pondělí odpoledne ho na zastávce přímo v autobusu napadlo několik místních romských obyvatel. Řidiče odvezla sanitka, má poranění v obličeji a je v pracovní neschopnosti. Případ už šetří policie.

Že šlo o útok Romů řekl Děčínskému deníku sám napadený řidič, který si ale nepřál zveřejnit své jméno. Redakce ho ale zná.

„Jeden z Romů nastoupil ke mně do autobusu v České Kamenici. Dožadoval se slevy, ale neměl v pořádku doklady. Předložil mi průkazku na jinou firmu, tak jsem mu slevu odmítl poskytnout," popisuje řidič s tím, že je vcelku obvyklé, že řada cestujících nemá doklady, na něž mohou uplatnit nějakou slevu na jízdném, v pořádku. Někteří prý ani nemají platné průkazky.

Mladík vystoupil v Kerharticích, kde se řidič s autobusem otáčí. Než ale provedl celý manévr, doběhl si mladík domů pro posily a jakmile řidič zastavil na zastávce, vtrhla několikačlenná skupina dovnitř a řidiče napadla. Nejdříve jen vulgárními nadávkami, poté na něj Romové zaútočili i fyzicky, aby si s ním vyřídili, že odmítl dát slevu.

„Myslel jsem, že se mnou chtějí jet, proto jsem jim otevřel dveře," odpověděl řidič na dotaz, proč rozzuřené Romy vůbec pustil do autobusu. „Stáli na zastávce," dodal 
s tím, že celý incident viděla 
jedna žena, která tu na zastávce čekala s kočárkem.

Ihned po útoku si řidič, který s autobusem jezdí již jedenáct let, zavolal policii.

„Ano, případem se zaobíráme," potvrdila stručně děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že řidič zatím nebyl vyslechnutý.

„Jdu podat vysvětlení příští týden," upřesnil řidič s tím, že je v současné době v pracovní neschopnosti – z místa napadení ho s pochroumaným obličejem odvezla přímo do nemocnice sanitka. Odmítl také dále pokračovat v jízdě, což telefonicky oznámil na dispečink krátce po napadení.

Celý incident nahrála kamera nainstalovaná na přední palubovce autobusu. Tu si sem umístil sám řidič, který celý záznam útoku poskytl redakci Děčínského deníku. Na záznamu je sice vidět jiné datum než pondělní, podle řidiče je to ale proto, že si správné datum na kameře ještě nenastavil.