Teplická soudkyně své původní zprošťující rozhodnutí odůvodnila tím, že nelze bez důvodných pochybností dojít k závěru, že by příspěvky prostřednictvím účtu zveřejňoval právě obžalovaný. Podle krajského rozhodnutí ale mohl prvoinstanční soud v Teplicích udělat v rámci dokazování daleko víc pro odstranění těchto pochybností. Údajný autor textu už při prvním opakovaném stání v březnu odmítl u soudu vypovídat. Soudkyně v rámci dokazování tedy předvolala další svědky. Ti se ale na naplánované čtvrteční jednání nedostavili.

Vítězslav K. podle obžaloby v roce 2017 na Facebooku okomentoval fotografii třídy teplických prvňáčků s romskými či arabskými dětmi větou: „Ještě že jsou ze ZŠ Plynárenská, řešení se přímo nabízí.“ Žalobce poukázal i na to, že stejný muž na sociální síti zveřejňoval také fotografie s nacistickou tematikou, například snímek Adolfa Hitlera se slovy „Krásné bílé sny, přátelé“. Hrozí mu až tři roky vězení.

Fotografie ze slavnostního předávání čestných občanství města Bíliny v roce 2011 třem významným osobnostem, kterými byli Čestmír Duda, Miloslav Stingl (uprostřed) a Karl - Heinz Plattig.
Zemřel bílinský rodák Miloslav Stingl. Jak na něj vzpomínají přátelé z regionu?