Policisté se znovu obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachatelích dvou ozbrojených přepadení bank. „Dosud se nám nepodařilo získat nějaké poznatky o pachatelích. Opakovaně se tedy obracíme na veřejnost se žádostí o pomoc,“ uvedla mluvčí krajské policie Alena Bartošová.

K první loupeži došlo v Kadani 12. června půl hodiny před polednem. Šlo o muže ve věku kolem čtyřiceti let, s krátkými vlasy a několikadenním strništěm, který s pistolí v ruce ohrožoval zaměstnance Komerční banky. Na očích měl dioptrické brýle a hlavu mu kryla bílá kšiltovka.

Poznáváte tohoto muže?
Ozbrojený muž přepadl banku v Kadani. O peníze si napsal

Ve druhém případě přepadli dva ozbrojení pachatelé banku Moneta v Klášterci nad Ohří. Stalo se to 2. srpna mezi půl druhou a druhou hodinou odpoledne. Jakmile získali peníze, utekli Královéhradeckou ulicí.

Oběma mužům je kolem 25 let. Jeden je sportovní postavy, má vyholenou hlavu, snědou pleť a měří přibližně 175 cm. Při přepadení měl na hlavě kšiltovku s potiskem a na sobě tmavou mikinu s kapucí, tmavé kalhoty a světlé sportovní boty. Druhý je štíhlý, má krátké černé vlasy a měří 175 – 180 cm. Na sobě měl tmavou mikinu s kapucí, tmavé kalhoty a sportovní boty. Ve všech případech hovořili pachatelé česky.

Moneta Money Bank v Klášterci nad Ohří.
V Klášterci přepadli banku. „Šli na jisto, znali to tu,“ myslí si zaměstnanci

Policie nemůže souvislost mezi oběma případy vyloučit, ani potvrdit. „Ale samozřejmě i tuto možnost prověřujeme,“ ubezpečila Bartošová. Jakékoli informace k případu je možné podat na bezplatné lince 158.

Večerka je na hustě obydleném sídlišti.
Dej sem peníze, nemám práci. V Jirkově přepadli večerku