Druhou  soutěžící je sedmačtyřicetiletá Petra Slavíková z Krupky.

Když jsme se poprvé s Petrou setkali, ocitli jsme se ve společnosti veselé a milé ženy, tak trochu unavené životem, ale s pozitivním přístupem k sobě i okolí. Dívat se do budoucnosti s radostí dokáží většinou ti, kteří si prožili těžké období či vztahy. Umí se pak těšit i z běžného dne a nehroutí se  z toho, že mají například málo vlasů nebo jsou zase o rok starší.

Tohle Petru vystihuje dobře. Když jí bylo čtyřiadvacet, měla v tu dobu již čtyři malé děti. Sama se většinu času svého dětství a dospívání starala o své čtyři sourozence. Založení vlastní rodiny bylo pro ni v tu dobu východisko. 

Sedmý ročník Proměn s Deníkem je tady.
Objevte svůj styl. Proměny s Deníkem vám pomohou

Svým dětem chtěla být především tou nejlepší mámou. Neměla to ale vůbec jednoduché. Životní partnery si vybírala komplikované, se sklonem k závislostem všeho druhu, od alkoholu až po hrací automaty. Na výchovu svých dětí byla často sama. Hodně pracovala, aby rodinu uživila. Na sebe neměla vůbec čas.

JE PYŠNÁ NA DĚTI A KONEČNĚ ŠŤASTNÁ

Dnes jsou děti dospělé a Petra je na ně pyšná. Má konečně zdravý vztah, který ji naplňuje a je šťastná. Tím, že celou svou pozornost věnovala výchově dětí, cestu k sobě hledá teprve teď. Možná ji k tomu pomůže proměna, která jí udělala velkou radost.

„Spolupráce s Petrou byla veselá, měli jsme pocit, že je jí nejvýš třicet let. Takže vše černé a temné muselo pryč. Začali jsme vlasy. Hair stylistka Lea nejprve šetrně odstranila černou barvu. Pak aplikovala kúru Chemistry od Redken, ta dokáže doopravdy zázraky, uzdraví a posílí poškozené vlasy jak říkáme my kadeřníci „na první dobrou“. Teprve pak se mohlo konečně začít barvit. Volba padla na mix živých měděných a teplých hnědých odstínů, které zvýraznili Petřinu pleť, a doplnily tmavě medovou barvu očí. Barva byla samozřejmě bez amoniaku, aby se vlasy dále neoslabily. Lea také využila přirozené vlnitosti vlasů a ukázala Petře, jak je nosit. Aby vlnité vlasy držely svůj tvar, je třeba jim dát bezvadný střih, Lea ho doplnila ofinou, která, pokud je správně zvolená, výrazně ubírá na věku,“ popsala průběh proměny Jana Burdová.

Proměny s Deníkem 2017 - Martina Nangpaulová.
PROMĚNY S DENÍKEM: Martina z Liberce se nevzdala a přihlásila se znovu

Líčila opět Valerie úžasnou kosmetikou Giorgio Armani a navrhla pro Petru dva styly – jemný pro den a výraznější pro večer.
Petra si užila oblékání ve Van Graff s opravdovou radostí. Nám se nejvíce líbila černobílá sukně doplněná sáčkem a také tygrované šaty, které sedly Petřině hezké postavě. Ona sama se nejlíp cítila v kalhotách, protože je zvyklá je nosit.

Fotografování s Milanem Stryjou bylo uvolněné a příjemné. Přestože Petru profesionál fotil poprvé, byla přirozená, krásná – prostě sama sebou. A o to jde v Proměnách především.

TVŮRCI:
Produkce: Studio Jana Burdová
Photo: Milan Stryja/ www.milanstryja.com
Vlasy: Lea Tichánková/ www.janaburdova.cz
Make-up: Valerie Cascina/ Facedesigner Giorgio Armani Beauty
Styling: Linda Radostová / Van Graaf