Vyhlídkový letoun havaroval před čtvrtou hodinou odpoledne. O události dostala záhy oznámení policie. "Mohu potvrdit úmrtí dvou osob. Proč k havárii došlo, je předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. Dodala, že na vyšetřování se budou podílet i Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a letecká asociace.

Podle záchranářů už nebylo cestujícím v letadle pomoci. "Jedna dospělá osoba a jedna nezletilá utrpěly zranění, kterým ihned na místě podlehly," sdělil Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. 

V údolí pod travnatou přistávací dráhou je mostecká místní část Rudolice. Je tu klid. "O pádu letadla nic nevím, ani ve vzduchu jsem neviděl nic nezvyklého," řekl Deníku jeden z místních obyvatel.

Kvůli rekonstrukci trati a zastávek nejezdí tramvaje mezi chemičkou a Litvínovem. Nahradily je autobusy.
Koroze mostů brzdí modernizaci tramvajové trati u Litvínova. Zvažuje se demolice

Na severním okraji letištní dráhy byla před 19. hodinou vidět auta policistů a hasičů. Za nimi byl opáskovaný sektor. U letištních budov s hangáry bylo venku jen pár lidí. „Tady teď nikdo není. Všichni jsou tam,“ řekl Deníku muž, který stál u plotu.

Malé letiště leží na náhorní plošině v neobydlené zóně mezi obcí Braňany, Mostem, kopcem Špičák a rekultivačním lesem na Střimické výsypce.