Že živá kultura chyběla nejen kapelám, ale i divákům, dokázal slušně zaplněný areál, a to už od pátečního odpoledne, kdy akci zahájila slovenská skupina No name. Ke konci jejich vystoupení to bylo navíc naposledy, kdy vydatněji zapršelo, přestože předpověď naznačovala opak. Během prvního dne zahráli ještě Tomáš Klus, Mig 21 a Mirai. Součástí programu byl také tradiční karneval.

Vystupující se letos střídali na jediném pódiu a půlhodinové pauzy mezi koncerty tak lidé mohli zhusta využít třeba k občerstvení, které sice krapet podražilo, ale i přes lehčí verzi festivalu bylo z čeho vybírat.

V sobotu se fanoušci dočkali písničkářů Pokáče a Xindla X, kapel UDG a Support Lesbiens nebo libereckého zpěváka Sebastiana s kapelou. Se soumrakem nastoupili matadoři české punkové scény Visací zámek. Vrcholem festivalu byly koncerty kapel Divokej Bill, kteří nevynechali své hity jako Znamení, Plakala nebo Čmelák, a Rybičky 48. S těmi si zase několikatisícový kotel rád zazpíval písně Slibuju, že nebudu pít, Ženy nebo Zamilovaný, nešťastná.

Hudební festival Hrady CZ začal v pátek pod Bezdězem. Zahráli No name, Tomáš Klus, Mig 21 a Mirai.
Na Hrady dorazily tisíce lidí. Festival pod Bezdězem pokračuje v sobotu