Jack Siuh + Papír sklo plasty
KDY: Pátek 27. ledna od 22 hodin
KDE: Hudební klub Le Garage Noir Děčín
ZA KOLIK: 150 Kč

Jack Siuh, dříve známý pod názvem Jack si udělat hračku, se po mnoha letech objevil v srpnu minulého roku na festivalu Zarafest. Nyní se poprvé od pauzy vrací také na klubová pódia. Společně s Jackem vystoupí také velmi oblíbení českolipští Papír Sklo Plasty, kteří v minulém roce bodovali s albem věnovaným Jirkovi Károvi.

Harry Potter: Vánoce v Bradavicích
KDY: do konce března
KDE: Oblastní muzeum Děčín
ZA KOLIK: 50/100 Kč

Magický svět čar a kouzel pro děti i dospělé nabízí Oblastní muzeum v Děčíně. K vidění je jedinečná sběratelská výstava děčínské fanynky čaroděje Harryho Pottera Andrei Vendolské. Až do poloviny února můžete můžete načerpat sváteční atmosféru v kouzelném světě Harryho Pottera. Výstava Vánoce v Bradavicích je nejen bohatě vánočně vyzdobena, ale i doplněna o tři desítky nových exponátů! Čeká vás i nový fotokoutek a dětská herna s pláštěm neviditelnosti! Nenechte si ujít příležitost podívat se do vánočních Bradavic! Otevřeno je od středy do neděle od 9 do 17 hodin.

Šramlík
KDY: Neděle 29. ledna od 14 hodin
KDE: Dům kultury Šluknov
ZA KOLIK: 100 Kč

Město Šluknov zve do Domu kultury na již tradiční taneční zábavu Šramlík.

Skautské středisko Rumburk pořádalo na silvestra poslední výpravu roku 2022.
Poslední výprava zavedla rumburské skauty do staré kovárny

Dětský karneval
KDY: Neděle 29. ledna od 15 hodin
KDE: DK Střelnice Rumburk
ZA KOLIK: 50 Kč

Pořad pro děti plný bezprostředního humoru, dětských písniček, soutěží a řádění s Tomášem a jeho kamarády. Písničky, které Tomáš se svými kamarády zpívá, všichni známe (Mach a Šebestová, Hlupáku najdu tě, Saxana, Statistika, Hajný je lesa pán, Vařila myšička kašičku, Mašinka, Včelka Mája, Perníková chaloupka, Buchet je spousta a další). Na závěr karnevalu proběhne losování o ceny.

Trable vodníka Toníka
KDY: Neděle 29. ledna od 15 hodin
KDE: Městské divadlo Děčín
ZA KOLIK: 50-70 Kč

Vodník Toník je poslední vodník u nás, který už dávno neloví dušičky do hrníčku. Teď má úplně jiné starosti. Trápí ho, že lidé si neváží přírody, že má plný rybník odpadků a že mu jeho milované ryby všechny vyhynou nebo mu je vyloví a prodají. Chtěl by pomoci, ale sám neví, jak na to. Proto si vezme na pomoc malého diváka, který mu určitě dobře poradí a pokud ne, tak by to mohl být velký malér. Interaktivní autorská pohádka o ochraně přírody, ve které má hlavní roli dětský divák, který rozhodne o tom, kam se celá situace a celý příběh posune. Hraje Dobře naladěné divadlo.

Pojďme spolu do betléma
KDY: do 2. února
KDE: Šluknovský zámek
ZA KOLIK: 50 Kč

Těšit se můžete na rozmanitou sbírku betlémů a dalších vánočních dekorací.