Vydejte se k Víťově rozhledně, zaujme i v zimě
KDY: Kdykoliv
KDE: Poblíž obce Náčkovice
ZA KOLIK: Zdarma

Pokud máte rádi pohled na zasněženou krajinu, udělejte si výlet do Českého středohoří, kde se nachází Víťova rozhledna.Víťova rozhledna se nachází nad osadou Náčkovice na hranici Litoměřicka a Děčínska. Unikátní stavba vznikla během podzimu roku 2003 a jejím architektem je Martin Gabriel. První turisté se na tuto rozhlednu dostali v dubnu 2004. Oficiální slavnostní otevření proběhlo 6. srpna 2004.

Rozhledna je ve spodní části obezděna přírodním kamením. Nachází se na ní ochoz s osmi okny. Z nich je výhled na České středohoří, Krušné hory, Lužické hory, Krkonoše, Děčínský Sněžník, Ještěd, Ralsko, Bezděz či Říp nebo Sedlo. Přímo na rozhlednu se nedostanete, je totiž zavřená.

V současné době je poněkud komplikované se dostat k rozhledně, neboť cesta je pokrytá vrstvou sněhu a snadno se může stát, že se propadnete sněhovou pokrývkou . Pokud se k vyhlídce dostanete, výhled stojí za to.

Objevte zříceninu Blansko
KDY: Kdykoliv
KDE: Mirkov
ZA KOLIK: Zdarma

Mezi Děčínem a Ústím nad Labem se nachází vesnice Mírkov. Na jejím území je zřícenina hradu Blansko. Z vrcholku kopce je dobrý rozhled zejména k jihu a k jihozápadu do údolí Ryjického potoka a na řeku Labe. První zmínky o hradu pocházejí z roku 1401, byť oblast byla osídlena výrazně dříve. Hrad byl dlouhou dobu v držení Vartenberků. 

Podívejte se na děčínský kostel
KDY: Kdykoliv
KDE: Děčín
ZA KOLIK: Zdarma

Jedním z děčínských kostelů je kostel svatého Václava a Blažeje. Vybudovaný byl v letech 1751 až 1778 v barokním stylu. Původní kostel byl na stejném místě postaven už v roce 1492, ale byl zničen vinou požáru. Kostel stojí na severním okraji Masarykova náměstí u ulice na Hřensko. Interiér kostela je rozdělen na tři malé lodě s galerií v patře. Hlavní oltář byl zakoupen v 70. letech 19. století ze zbořeného kostela ve Vídni. Oltářní obraz namaloval Anton Kern.

Přečtěte si knihu 33 let v lihu
KDY: Kdykoliv
KDE: E-shopy 
ZA KOLIK: Od 292 Kč

„Tato, již druhá autorova humorná kniha by neměla být oslavou alkoholismu, ale výpovědí o soužití člověka s démonem, zvaným alkohol. Psát o alkoholu není nic nového. Nejvíc mě zaujala kniha Dějiny alkoholismu. Tam je to myslím všechno tak, jak alkoholismus vypadá ve všech svých podobách. Ovšem je to kniha napsaná lékařem, který, ačkoliv knihu napsal velmi podrobně, se všemi lékařskými poznatky a výzkumy, sám alkoholikem nebyl. Tudíž nemohl sám zažít na své kůži to, co skutečný alkoholismus je. Samozřejmě si říkáte, tak proč to psal, když to sám nevyzkoušel. Ale myslím si, že kdyby to vyzkoušel se vším všudy, tak by asi žádnou takovou vědeckou knihu nenapsal. Já sám bych se do psaní knihy o alkoholu nikdy nepouštěl, protože jsem si myslel, že u mě jde o zcela normální zábavu, že to dělá v tomto národě každý. Ale když jsem si jednou přečetl článek od jakéhosi herce a ten tam popisoval jak strašlivě pil pár let svého života, řekl jsem si: „Co tohleto je?“ Vždyť ve srovnání s tím, co jsem pil já, je to, jako když kolibřík usrkává, a on si myslel, že pije.Tak jsem se do toho psaní pustil, a posuďte sami."Píše v úvodu své knihy autor, dnes zapřísáhlý abstinent. 

Podívejte se na seriál K jezeru
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Předplatné od 199 Kč/měsíc

Na platformě Netflix můžete sledovat zajímavý seriál K jezeru. Jedná se o sci-fi seriál o děsivé epidemii, která může zničit celou civiliziaci, ve které bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách nemí místo pro lásku ani lidskost. Jde o jediné – přežít.

Poslechněte si podcast s Liborem Boučkem
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Zdarma

Pokud vás baví podcasty, můžete si poslechnout zajímavý podcast Martina Klesnila a Patrika Fialy. Jedním z jejich posledních hostů U Kulatého stolu byl moderátor Libor Bouček. Zkušený moderátor poodkryl zákulisí moderování a hovořil také o tom, zda zvažuje vlastní show.

Zahrajte si hru Duch!
KDY: Kdykoliv
KDE: E-shopy
ZA KOLIK: Od 339 Kč
Bleskurychlá postřehová hra pro 2 - 8 hráčů. Myš! Kniha! Křeslo! Láhev! Duch! Ve hře je 5 různých dřevěných předmětů - bílý duch, zelená láhev, modrá kniha, červené křeslo a šedá myš. Na kartách jsou obrázky těchto předmětů, ovšem ne vždy ve správných barvách. Hra obsahuje 2 varianty - jednodušší a náročnější. Příklad: Na kartě je modrý duch a červená myš. Ve hře žádný modrý duch, ani červená myš nejsou. Cílem je tedy vzít (zelenou) láhev, protože na kartě není zobrazena ani láhev, ani zelená barva.