KDY: Neděle 22. září od 10 hodin
KDE: Loreta Rumburk
ZA KOLIK: Vstupné dobrovolné / 50 Kč

Vůbec poprvé za dobu existence mezinárodní poutní stezky Via Sacra nabídne třináct z dvaceti zapojených sakrálních památek během jednoho dne různorodé kulturní aktivity. Vydat se za nimi můžete na území Horní Lužice, severních Čech a Dolního Slezska. V Loretě Rumburk se program koná v neděli 22. září od 10 do 17 hodin. Vstupné je dobrovolné.

V Loretě Rumburk jsou během Dne otevřených dveří Via Sacra připraveny komentované prohlídky s průvodcem. Od 14 do 17 hodin bude k vidění vyřezávaná miniatura loretánské kaple v Rumburku od řezbáře Jiřího Cobla st. včetně nově vyřezaného interiéru a dvojí podoby střechy – barokní a soudobé.

Od 15 hodin proběhne opožděná vernisáž výstavy fotografií Miroslava Jeništy Noční Praha. Od 17 hodin a 19 hodin následuje premiéra inscenace Půlnoc v pohraničí, inspirovaná historií kapucínského kláštera a loretánské kaple v Rumburku. Pro Loretu Rumburk ji připravilo umělecké uskupení FysioArt. Vstupné je 50 korun. Vstupenky je možné rezervovat na telefonu 604 555 922.

Klára Mágrová