Herečka, které je v současnosti 33 let, se začala s nyní 52letým Mansonem scházet v roce 2007 a v roce 2010 se s ním zasnoubila. Následující rok se ale dvojice rozešla.

Woodová již dříve prohlásila, že se stala obětí znásilnění a domácího násilí, jméno útočníka však neprozradila. Dnes poprvé uvedla, že jím byl její dřívější partner Manson.

Arnold Schwarzenegger
Nové zjištění: Pradědeček Arnolda Schwarzeneggera pocházel z jižních Čech

"Člověk, který mě zneužíval, se jmenuje Brian Warner, známý také jako Marilyn Manson," napsala Woodová na instagramu. "Navázal se mnou vztah, když jsem byla ještě teenagerka, a roky mě strašlivě zneužíval. Vymýval mi mozek a manipuloval mnou, abych se mu podřídila," dodala.

Mansonovi zástupci na žádosti agentury Reuters o vyjádření nereagovali. Na instagramu dnes zveřejnilo svá obvinění namířená proti Masonovi několik dalších žen. Stěžují si na citové a psychické zneužívání během uplynulých deseti let.

Rockový antikrist 

Woodová ve svém příspěvku uvedla, že "už nechce žít ve strachu z odplaty, pomluv a vydírání". "Stojím po boku mnoha obětí, které již nechtějí dále mlčet," podotkla.

Spisovatelka Martina Formanová
Martina Formanová: Vždycky mi vadilo, jak Trump rozděluje lidi

Excentrický americký zpěvák Marilyn Manson, který se narodil 5. ledna 1969, vybudoval od 90. let svou kariéru na imagi rockového antikrista. Hudebník provokuje už svým pseudonymem, který je složen z křestního jména slavné herečky Marilyn Monroeové a příjmení hromadného vraha Charlese Mansona. Jeho písně většinou odkazují na témata satanismu, drog, smrti a sexu. Úspěchy sklízel zejména s deskami Antichrist Superstar (1996), Mechanical Animals (1998) a Holly Wood (2000). Několikrát koncertoval i v Česku.