V tomto období, kdy je brzy tma a člověk má chuť zalézt si pod deku, já naopak ožívám a těším se na první sněhové vločky, které signalizují, že přišla opravdová zima. V Chomutově sice žiji, ale hodně času trávím na horách. Tady jsem prakticky vyrůstala. Mou druhou rodinou je totiž lyžařská škola na Klínovci, kde působím deset let jako instruktorka lyžování a snowboardu a kterou bych vám nyní chtěla krátce představit.

Roku 1974 skupina nadšenců za pomoci Československého svazu tělesné výchovy založila první lyžařskou školu, která díky usilovné práci všech členů existuje dodnes. Proto jsme také letos mohli oslavit již 45. výročí společného soužití a pozvat všechny čestné i aktivní členy. Na této akci bylo nejkrásnější pozorovat vzájemné prolínání několika generací.

Karel Wágner
Karel Wágner: Jsem v důchodu a užívám si života

Jsem nesmírně hrdá na to, že si škola i v této době, kdy je většina podniků založena jen na získávání co největšího businessu, dokázala zachovat svoji autentičnost a rodinnou atmosféru. Kromě individuální výuky poskytujeme také skupinové kurzy, které začínají po vánočních svátcích a končí v první půlce března. Na našich soukromých vlecích nemusí klienti čekat dlouhé fronty a navíc jsou z dosahu ostatních lyžařů. Převážná většina klientů, jsou děti základních škol, které vozíme vlastními autobusy z Jirkova, Chomutova, Kadaně a Klášterce nad Ohří.

Je úžasné, kolik klientů se k nám opakovaně vrací a kolik dětí se každý rok ptá: „A budu mít zase tuhle paní učitelku?“ Ne reklama v televizi, ale tohle je naše vizitka.

Martin Bareš, zakladatel Offroad safari
Unikátní Offroad safari odhaluje turistům tajemství severu