První hlášení o požáru přišlo v neděli osm minut po deváté hodině večerní. Muž, volající na tísňovou linku uvedl, že je budovat zasažená rozsáhlým požárem.

V době příjezdu první hasičské cisterny na místo požáru šlehaly plameny z celé střechy. Hasiči proto rozvinuli vodní proudy a začali 
s hašením. Na místo se postupně sjelo pět zásahových cisteren, které se do likvidace požáru zapojily.

Po lokalizaci požáru hasiči
v dýchací technice rozebírali přímo pod střechou konstrukce a jedním vodním proudem dohašovali ohniska. Na základnu se hasiči začali vracet po třiadvacáté hodině. To ještě netušili, že se budou muset na místo požáru ještě jednou vrátit.

Půl hodiny po půlnoci museli ke staré budově vyrazit znovu, rozhořelo se totiž ohnisko u jednoho z oken.

Proč k požáru došlo, to budou zjišťovat vyšetřovatelé a policisté.

Stará budova je hasičům dobře známá, letos v ní hořelo již koncem června.

Požáry opuštěných budov jsou na Šluknovsku poměrně časté. Na začátku června zasahovali hasiči ve Varnsdorfu u požáru bývalé slévárny.

Loni na konci ledna během jediné noci vzplály dva prázdné domy. V Jiříkově shořela bývalá hospoda, v Dolním Podluží pak hasiči vyrazili do opuštěné vily. Často v nedávné minulosti vyjížděli hasiči na Šluknovsku také 
k požárům starých chalup nebo rodinných domků.

Letos v březnu zase oheň zcela zničil neobývanou chalupu v Rybništi. Když dorazili hasiči na místo požáru, hořela již nejen celá střecha, ale byly i spadlé štíty domu.

Zdroj: Youtube