Požár vypukl po 19 hodině.

"K požáru, který zasáhl celou budovu skladu nábytku a ratanového zboží o rozměrech 20x50 metrů vyjelo postupně patnáct hasičských jednotek. Byl vyhlášen III. stupeň poplachu. Hasiči zasahovali v dýchací technice, z budovy se valil hustý kouř," uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

I přes intenzivní hašení ale nabíral na síle. Pozdě večer pak začala hořet i střecha. Plameny šlehaly do výše několika metrů. Požár byl vidět i z Nového mostu či Boletic.

Na místo dorazilo několik hasičských jednotek. Přijely také santiky, okolí totiž bylo plné kouře. Nikomu se ale nic nestalo, nedošlo ani k žádnému zranění.

"Rychlá záchranná služba ošetřila jednu ženu v šokovém stavu," uvedla děčínská policejní mlouvčí Petra Trypesová.

Pro evakuované lidi dorazila asi desítka autobusů.

"Řekli nám, ať si sbalíme věci na noc. Máme s sebou i deku," řekla jedna z obyvatelek, která se posadila do přistaveného autobusu. Některé z nich přijely dokonce i z Ústí nad Labem, před půlnocí se ale vracely zpět.

"Vůbec nám neřekli, kam nás povezou," dodala žena. "Tak čekáme."

Řada evakuovaných obyvatel odjela auty ke svým příbuzným. Někteří ale seděli venku na lavičkách a čekali, co se bude dít. Přitom telefonovali svým známým.

"Evakuváno bylo celkem sedm vchodů," řekl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Po půlnoci se ale mohli lidé postupně vracet do svých domovů.

Na místo požáru se také přišly podívat stovky zvědavců, policisté proto museli kolem požáru natáhnout bezpečnostní pásky. V okolních ulicích pak museli řídit dopravu.

Kolem půl dvanácté v noci se podařilo plameny, šlehající ze střechy, konečně zkrotit.Krátce po půlnoci přijeli na místo požáru také energetici udělat revizi elektřiny, aby mohli zapnout proud. Hasiči byli na místě celou noc, aby mohli spáleniště kontrolovat.

Proč začal areál hořet je předmětem vyšetřování. Jednou z možných verzí je, že došlo k úmyslnému založení požáru.

Na video z požáru od Radima Střelky se můžete PODÍVAT ZDE…