Úvodní díl desetidílné série Škoda-Park se v Harrachově vydařil náramně. Pod skokanskými můstky dováděly čtyřkolky ze stáje Škoda Auto, k detailnímu prozkoumání zvědavých návštěvníků byly vystaveny zbrusu nová Škoda Octavia a také Škoda Rapid. Automobiloví nadšenci mohli navštívit speciální škodovácký boutique, s odborníky mohly probrat všechny výhody vozů známé české značky.

Na své si přišly i děti. To starší se učily nasazovat řetězy, ti dříve narození si mohly složit obří puzzle, vystřelit na elektronického hokejového brankáře nebo zúčastnit se atraktivní soutěže „Chyť si svého Yetiho."

Jedním z vrcholů programu bylo vystoupení populární hudební skupiny Nightwork v čele s frotmanem Vojtou Dykem, jenž do Harrachova dorazil po návratu z dovolené na Srí Lance.

„Letošní ročník zimního Škoda Parku bude v tomto ohledu výjimečný," říká ředitel Škoda AUTO Česká republika Petr Pečenka a pokračuje: „Rozhodli jsme se náš úspěšný koncept spojení prezentace vozů a volnočasové aktivity pro celou rodinu posunout ještě dál a nabídnout lidem možnost spatřit zcela nový vůz. Věříme, že očekávaná nová Octavia i model Rapid přilákají rekordní množství návštěvníků."

Tak se i stalo. V Harrachovy byl o oba vozy obrovský zájem. Třetí generace Škody Octavia je srdcem značky a nejprodávanějším modelem automobilky. Se svými užitnými vlastnostmi je ve svém segmentu jedinečná a nabízí „kus auta navíc".

Z hlediska zájmu nezůstala pozadu ani Škoda Rapid. „Je logickým zaplněním mezery mezi Octavií, která trochu povyrostla, a Fabií. Je to první představitel nového designového DNA, který značka Škoda bude nyní uplatňovat," říká Jiří Kulhánek ze školícího týmu Škody. „Je to prostě obrovské auto za dostupnou cenu. Kouzelný je především zavazadlový prostor s pět set padesáti litry objemu."

Soudě podle spokojenosti návštěvníků Škoda Parku nebude mít Rapid na trhu problém.

Gondíková: Auto je můj obývák

Harrachov – Akci Škoda Park moderuje populární Adéla Gondíková už třetím rokem a stále si to užívá. „Vždyť auto je můj druhý obývák," usmívá se.

Jaká jste řidička?

Myslím si, že strašně dobrej. (rozesměje se) Ne, to bych o sobě netvrdila. Jako každá ženská jsem opatrná, mám špatný odhad, takže parkuji s respektem. Během roku se najezdím poměrně dost, protože bydlím třicet kilometrů za Prahou. Odhadem 110 tisíc ročně. A čím jsem starší, tím jsem opatrnější. Navíc mě zasáhl bodový systém, musím se krotit.

Když jsem vás při moderování Škoda Parku poslouchal, tak vy o autech víte hodně. Baví vás to?

Strašně. Auto měním tak po třech letech a po dvou už vystrkuji růžky a rozhlížím se, co bych si pořídila a co se mi líbí. Hodně srovnávám s ostatními. Co mám v autě já, co zase oni. Dost jsem „ujetá" na různé vychytávky.

S muži si o autech popovídáte úplně bez problémů, že?

Tak třeba brácha (Daniel, taktéž známý moderátor) tomu rozumí daleko víc. Ale já nemám problém se zapojit do debaty. Ne že bych si kupovala motoristický časopisy, ale třeba když jsem byla mladá a měla čerstvě řidičák, tak mě bavilo chodit na pařby do divadla, kde všichni měli auta, ale pili. Byla jsem nadšená, že jsem je mohla rozvážet po Praze a pak si sedla na tramvaj a jela domů. Auto je pro mě druhý obývák.

Musíte se na moderování Škoda Parku speciálně připravovat?

Tím, že to dělám třetí rok, tak jsem už mazák. Ale stejně je každý rok něco nového. Loni bylo CitiGo, letos zase Rapid.

Hlas lidu: „Na Škodu jsme hrdí."

Harrachov – Výjimečnou možnost otestovat v rámci unikátní akce Škoda Parky vozy Superb a Yeti s pohonem 4×4 měli návštěvníci Škoda Parku v Harrachově. Výsledek? Z úst řidičů se sypala jen slova chvály.

Jan Pokorný: „Mám z toho skvělé pocity, jen mě rozhodilo automatické řazení. To víte, levá noha pořád chtěla šlapat na spojku. Nikdy jsem s ním nejel. Měl jsem z toho trochu strach, protože to Yeti je pěkné auto a nerad bych mu něco udělal. Naštěstí to dopadlo dobře."

Jaroslav Němec: „Měl jsem z jízdy v Superbu opravdu vynikající požitek. Překvapilo, že čtyřkolka na sněhu vůbec nehrabala. Se svým autem jsem na to zvyklý, ale Superb nic takového nedopustil. Celou dobu krásně seděl na silnici."

Otakar Doksanský: „Se Superbem bylo krásné příjemné svezení, všechno šlo hladce. Není vůbec znát, když vám sepne 4×4. Maximální spokojenost. Jsem hrdý, že v Česku děláme taková auta."