S příchodem jara mívají lidé i větší zájem o nákup auta. Toho využívají některé značky k tomu, aby zdražily své vozy. Už ke konci zimy tak auta přidala na ceně, povětšinou jde o nižší desítky tisíc korun. Vyplývá to z průzkumů aktuálních a minulých ceníků značek zastoupených na tuzemském trhu s novými vozy.

Téměř celou svou flotilu například zdražil Hyundai. U vybraných výbav stojí auta až o 20 tisíc korun víc. Konkurenční Volkswagen přidal na ceně nejen u oblíbeného modelu Golf, přestože jeho aktuální generace je už na samém konci svého životního cyklu, ale i u vozů z nabídky pro bohatší řidiče. Zdražuje totiž Arteon i Touareg. Ten, kdo nestihl před koncem loňského roku nákup SUV Tiguan, si také letos připlatí.

Mercedes-Benz EQC
Elektromobily musí mít zvuk, nařídila EU. Výrobci hledají v hudbě i ve filmu

Vyšší ceny jsme našli i u diskontní značky Dacia, tam jde ale jen o navýšení v řádech tisícikorun. Její zákazníci jsou totiž na pohyb ceny velmi citliví. Už se zdálo, že se bude muset připlácet všude, ale v cenících automobilek se přece jen našlo nakonec dostatek aut, která zlevňují.

Za nižší částku tak můžete koupit třeba Renault Captur nebo Nissan Juke. Proti proudu jde pak nabídka Citroënu, která zlevňuje kompletně. Nejde jen o 10 nebo 20 tisíc korun u levnějších modelů, ale v případě rodinného C4 Grand Space Tourer na vás čeká obří sleva, která se stala největším skokem za toto období.

Vybrané změny cen vozů najdete v přiložené fotogalerii. Znaménko minus znamená slevu, plus přirážku k původní ceně.