Jde jí to na vodě, ale i na souši. Nadějná veslařka VK Slavia Děčín opět potvrdila, že závody na trenažéru jí opravdu nejsou cizí.
Devatenáctiletá naděje zazářila už na prvním kole Českého poháru ve veslování na trenažéru. V Hostivici totiž společně s Terezou Kociánovou vyhrála. Obě dívky měly v kategorii ženy (lehká váha) stejný čas. „Je to vlastně taková podivná věc, že jsme měly s Terkou stejný čas. To se děje jednou za deset let. A zrovna se to podařilo nám," pravila Žabová s úsměvem. Kociánová je navíc spolujezdkyně děčínské veslařky. Obě se budou v další sezóně snažit o „dokvalifikování" na letní olympijské hry.

V kategorii žen pak navíc vyhrála Lucie Žabová. Starší sestra Anny už ovšem hájí barvy Slavie Praha.

Další výborný výsledek pak zástupkyně VK Slavia Děčín vybojovala v Neratovicích, kde se konalo Mezinárodní mistrovství České republiky ve veslování na trenažéru, které zároveň sloužilo jako druhé kolo Českého poháru. Tam Anna Žabová na svou kamarádku tentokráte vyzrála, když najela na Kociánovou tři vteřiny a kategorii lehkých vah vyhrála. „Byl to i můj osobní rekord, navíc jsem zvítězila i v kategorii U 23," připomněla Žabová.

V ženách zvítězila zástupkyně pražské Slavie Lenka Antošová, která má taktéž děčínské kořeny.

První kolo Českého poháru ve veslování na trenažéru v Hostivici:
Ženy – lehká váha: 1. Kocianová (Slavia) 7:11,5, 1. A. Žabová (Slavia Děčín) 7:11,5, 3. Dvořáková (Bohemians) 7:38,0.

Mezinárodní mistrovství České republiky ve veslování na trenažéru a 2. kolo Českého poháru:
Ženy – lehká váha: 1. A. Žabová (Slavia Děčín) 7:09,3, 2. Kocianová (Slavia Praha) 7:12,2, 3. Nečasová (LS Brno) 7:34,2.