Ohrozit rozpočet “efdéčka” může zpoždění dotací především v případě, že dojde ke dvojnásobnému navýšení cen za energie, jak odborníci proklamují. „Žádost jsme podali v listopadu minulého roku. Těch žádostí je přes šest tisíc, každá žádost má své pořadové číslo. My ho máme vysoké, jsme až někde na konci. Co jsem se díval, tak na začátku srpna byla NSA na třech tisících vyřízených žádostí, to je šílené.”

FD Teplice - ilustrační fotoFD Teplice - ilustrační fotoZdroj: FD Teplice

Pikantní je, že dotační peníze musí dané kluby utratit za kalendářní rok 2022, na který jsou určené. „To je naprostá prohra sportovní agentury i nás všech, kteří v dnešní době peníze potřebujeme. Všichni kritizovali Milana Hniličku, respektive to, že si na zpracovávání žádostí najal externí agenturu, ale za jeho působení peníze chodily včas. Teď NSA vyřizuje vše sama a nestíhá. Ten proces kontaktování klubu trvá deset dnů, tak si to vše spočítejte. A nikde jsem nečetl, že by se to řešilo, ozývá se jen pan Jansta z ČUSu,” štve Syryčanského.

Milan Hnilička (na snímku z 25. června 2020).
Návrat k reprezentaci. Hnilička povede hokejisty jako sportovní manažer

FD Krupka patří k největším sportovním klubům na Teplicku, své působiště má v Teplicích i v Krupce. Klíčové jsou pro něj přijatelné ceny za pronájem sportovních hal, ve kterých se prohání stovky malých i velkých florbalistů. „S napětím sledujeme, jak se vše vyvine. Také jsme zvědaví, jak dopadnou volby, to bude pro financování sportu ve městech rovněž důležité,” neskrývá šéf teplického florbalového klubu.

Už před sezonou vedení „efdéčka” muselo sáhnout k navýšení členských příspěvků, nešlo ovšem o nikterak drastickou částku. „Například Kladno je navýšilo o 20 procent, a to bez ohledu na kategorie, hodně nahoru to šlo i v jiných klubech. U nás zvýšení vyšlo na nějakých pět stovek na rok. Jsme rádi, že rodiče neměli problém; chápali situaci, spíš sami čekali, že navýšení přijde.”

Tomáš SyryčanskýTomáš SyryčanskýZdroj: se svolením Tomáše Syryčanského

V nové sezoně je cílem FD Teplice, který vznikl před rokem sloučením dvou klubů, především ekonomická stabilita, ruku v ruce s ní jdou ale i sportovní cíle. „Například chceme lépe nastavit setkávání trenérského týmu, dalším cílem je pak přenést na trenéry, hráče a rodiče klubovou sportovní koncepci.”