Start hlavního závodu je tradičně ve 12.00 a dětský závod odstartuje v 10.30 na děčínském termálním koupališti na Starém Městě.
Letos připravili pořadatelé několik novinek – hlavní závod je vypsán také pro tříčlennou štafetu, kde každý absolvuje jednu disciplínu a složení může být libovolné – přátelé, rodiny, firmy a další možné varianty.

Xterra Děčín je součástí nejen Českého poháru, ale i XTERRA German Tour, takže si pořadatelé slibují větší účast závodníků. O kvalitě závodu hovoří, že loňští děčínští vítězové se neztratili na mistrovství světa na Havaji – Helena Erbenová byla 3. a Jan Kubíček obsadil místo v první desítce.

Samozřejmostí je bohatá tombola, jejíž hlavní cenou je horské kolo a zapůjčení automobilu na víkend zdarma. Pořadatelé nezapomínají ani na dobročinnost, a tak výtěžek ze závodu půjde na dobročinné účely. Celkem již tým kolem Xterry Děčín s pomocí partnerů akce věnoval na různě dobročinné projekty přes 100 000 Kč.

Letos, ostatně jako každý rok, pořádáme také dětský závod, který tomu hlavnímu předchází. Stačí jen přijít v 10.00 na koupaliště a mít cyklistickou přilbu. Dětská kola budou k zapůjčení díky nadaci Tomáše Slavaty (www.nadacnifondalbert.cz). Rodiče dětí, kteří mají zájem o využití této nabídky, nechť kontaktují pořadatele na www.xterradecin.cz. Každý dětský závodník bude odměněn, ba dokonce bude vylosován jeden výherce kola Author stavěného na míru. A hlavně – děti neplatí startovné.

Akce je opravdu pro každého, kdo má rád výzvy a kdo má chuť vyzkoušet si nový, atraktivní sport a zároveň si užít fajn den. Bohatý doprovodný program a občerstvení je zajištěno. Více informací a propozice závodu najdete na webu www.xterradecin.cz.

V roce 2011 se z vítězství v kategorii muži radoval Jan Kubíček, druhý byl Pavel Jindra a třetí místo bral Tomáš Matera. V ženách vyhrála Helena Erbenová před Ivanou Loubkovou a Dagmar Svěrákovou.

Zároveň triatlonisté Děčínského oddílu Triade připravuji tradiční hobby závod Železný Knedlík – Iron Dumping, který se uskuteční 4. srpna a na který Vás pořadatelé srdečně zvou!

Bližší informace o závodě naleznete na www.zeleznyknedlik.cz