Páté místo z loňského ročníku obhajují děčínské volejbalistky. „Žádné změny nemáme, tým je prakticky stejný. V srpnu jsme měly soustředění v Rokytnici. Chtěly jsme na turnaj do Rokycan, ale jelikož nás bylo málo, tak z toho sešlo. Pár holek z týmu absolvovalo antukový turnaj v Dřevěnicích," prozradila volejbalistka Spartaku Děčín Michaela Beranová.

Rumburk se do druhé ligy podíval poprvé právě v minulém soutěžním ročníku. Tehdejší nováček vybojoval v pohodě záchranu, když skončil na osmém místě. „Příprava začala až poslední týden v srpnu, a to z toho důvodu, že dvě naše dvojice si protáhly velmi úspěšnou plážovou sezonu sérií turnajů v Praze na Pankráci. Tým doznal několika změn. Dvě hráčky přestoupily do Varnsdorfu a jedna ukončila předčasně kariéru. Naopak přišla nahrávačka z Mostu a dvě zkušené hráčky z Tanvaldu. Dalo by se říci, že jsme posílili, prakticky to však ukáže teprve až samotná soutěž. Během září jsme sehráli pouze dvě přípravná utkání s účastníkem saské ligy, takže sehranost družstva není na ideální úrovni. Cílem je záchrana a přáním šesté či sedmé místo. Jinak si chceme zápasy užít a v dobrém světle reprezentovat Rumburk a celé Děčínsko po stránce sportovní i společenské," nechal se slyšet rumburský trenér Petr Dopita.

Oba týmy se pustí do druholigových bojů v sobotu 3. října. Spartak Děčín se představí doma (9.00, 13.00), kdy přivítá celek VK Karlovy Vary. Rumburk hraje na palubovce celku VK Jirkov/Ervěnice (10.00, 14.00).