Predátoři se v rámci prvního kola dvakrát představí v Praze, kde se postaví tamnímu Florbal TJ Kobylisy. „Jsme rádi, že na nás v prvním kole nejde Plzeň. Kobylisy jsou podle mého názoru na stejné florbalové úrovni jako my. Budou rozhodovat maličkosti, podle mě jsou šance padesát na padesát. Důležité bude nasazení a bojovnost,“ má jasno vedoucí klubu Tomáš Štěpánek.

SLABÁ PRODUKTIVITA

Základní část se florbalistům moc nepovedla. Zisk čtrnácti bodů a nejhorší útok v celé soutěži znamenal poslední místo. „Velkou vědu z toho neděláme. Víme, že některé zápasy jsme mohli zvládnout lépe. Samozřejmě proti nám stály kvalitnější týmy. Ale my jsme to brali jako velkou školu. Hodně rozhodovala produktivita. My jsme měli šance, ale ne vždy to tam padalo,“ podotkl.

Predátoři nebudou o víkendu favoritem, což by jim mohlo hrát do karet. „Ideální by bylo, kdybychom přivezli dvě vítězství. I kdybychom vyhráli jednou, budeme spokojení. Je jasné, že favoritem jsou Kobylisy, to by nám mohlo pomoct,“ připomněl.

V jaké síle půjde Děčín do víkendového dvojboje. „Chybět bude zřejmě Petr Bořuta. Možná budeme hrát na dvě obranné dvojce. Uvidíme,“ prozradil.

NECHTĚJÍ SESTOUPIT

Pokud by Predátoři boje o záchranu nezvládli, svět by se jim rozhodně nezbořil. „To ne, ale sestoupit nechceme. To nechce nikdo. Rádi bychom soutěž udrželi. Měli bychom tak příležitost dávat šanci našim odchovancům, kteří by hráli první ligu nebo extraligu, formou střídavých startů. V divizi už by to nešlo, takže i tohle může být takovou motivací,“ dodal Tomáš Štěpánek.

Oba zápasy, které se hrají v sobotu a neděli, startují shodně v 19 hodin.