Je to definitivně potvrzeno! Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru a top celebrita světového rychlobruslení Martina Sáblíková bude příští týden nejzářivější hvězdou 25. ročníku mezinárodního etapového závodu Tour de Feminin v Krásné Lípě!

Prestiž tradičního červencového klání umocňuje fakt, že se pro světový cyklistický peloton jedná o ostrou generálku na olympijské hry v Londýně. Po dlouhých letech se navíc na start postaví kompletní česká reprezentace, přijede v plné síle!

„Ještě dopoledne jsem čekal na definitivní potvrzení. Martina Sáblíková pojede se startovním číslem 181 a měla by absolvovat všech pět etap. Že by jela pouze časovku? To by nešlo, minimálně tři etapy by, podobně jako loňská star legendární Němka Hanka Kupfernagel, musela dát. Ale počítá s programem až do neděle. Pochopitelně je naší největší mediální hvězdou a největším tahákem pro diváky. Dnes přijede její trenér Petr Novák, aby si prohlédl trať," řekl několik desítek minut čerstvou novinku Deníku  duchovní otec a ředitel Tour de Feminin Jiří Vích.

Jubilejní ročník, jehož sobotní časovka se pojede v polské Bogatynii, bude mít oslňující lesk! „V noci z neděle na pondělí, se na poslední chvíli přihlásil komplet nároďák Holanďanek. Právě ony by měly společně s družstvy Německa a Ruska patřit k největším favoritkám. Jsme rádi, že se po letech vrací do Šluknovského výběžku i národní tým. Závodnice nepojedou za kluby, ale přímo v reprezentačních dresech. Upřesněnou nominaci čekám každou chvíli, ale počítám, že v ní nebudou chybět ani nejlepší z právě skončeného republikového šampionátu v Púchově. Ani sám pořádně nevím, jak se nám podařilo tak silný peloton nakonec sestavit. Pochopitelně z toho máme velkou radost."

Na startu budou tuzemské špičky: Pavlína Šulcová, Jarmila Machačová či Martina Růžičková, která náročnou trať v okolí Krásné Lípy dokonale zná z let předešlých. Letos na aktéry čeká porce 423,3 kilometru.

Není vyloučeno, že bude překonán i dva roky starý rekord v počtu účastnic. Tehdy startovní listina čítala 172 jmen. Nyní jich obsahuje pouze o dvanáct méně.

„Může se stát, že pokud se po termínu přihlášek ozve atraktivní národní tým, ještě ho na poslední chvíli vezmeme. Je nám líto, že se zatím neozvaly Polky. Přitom jim jsme pochopitelně pozvánku poslali. Už teď ale mohu s klidným srdcem prohlásit, že bude mít 25. ročník na startu ohromnou konkurenci a nevídanou kvalitu. Na startu bude řada perspektivních závodnic, které pak poletí na olympijské hry do Londýna. U nás doladí formu," dodal ředitel Vích.

Tour de Feminin má pevné místo v cyklistickém kalendáři Světových pohárů. Tentokrát se uskuteční v termínu od 5. do 8. července.