Jako první do soutěže nastoupil Matěj Syrovátka již v pozici juniora. Nejdřív si zasoutěžil v benchpressu RAW ve váhové kategorii do 100 kg. Soutěž zakládal na 185 kg. Druhým pokusem zdolal činku o váze 200 kg. Soutěž zakončil národním rekordem o váze 210 kg. Tímto Matěj vyhrál vlastní váhovou kategorii, zároveň vyhrál absolutní pořadí juniorů a v pořadí „vítěz vítězů“ Matěj obsadil krásné třetí místo bez rozdílu vah, věku a pohlaví.

Po benchpressu následovala disciplína „mrtvý tah“. Ve váhové kategorii do 100 kg RAW nastoupil opět Matěj, který po základním pokusu 290 kg navýšil na 310 kg a své vystoupení ukončil na váze 325 kg. Tento výsledek znamenal druhé místo ve vlastní váhové kategorii a stejnou příčku Matěj obsadil mezi juniory.
Závěr mistrovství patřil mrtvému tahu v podpůrných dresech v kategorii EQ. Zde měl Varnsdorf hned tři závodníky. V juniorské kategorii nastoupil Ríša Šos, který začal úspěšně na 245 kg. Druhý pokus se nezdařil,a tak Ríša obsadil čtvrté místo mezi juniory EQ.

Ve váhové kategorii mužů 67,5 kg OPEN nastoupil Daniel Pianka, který soutěž začal na 190 kg. Poté pokořil činku na 205 kg a soutěž ukončil ve světovém rekordu na váze 210 kg, čímž vyhrál vlastní váhovou kategorii, celou kategorii můžu EQ a v pořadí „vítěz vítězů“ obsadil Dan třetí příčku.

Posledním zástupcem v kategorii do 100 kg Masters EQ byl Luboš Šos. Soutěž zahájil na 301 kg, poté přešel na váhu 326 kg, kterou též úspěšně zvládl. Třetí pokus na 332,5 kg byl již nad síly Luboše. Luboš vyhrál svou váhovou kategorii, v pořadí Masters skončil absolutně druhý a druhou příčku obsadil i v pořadí „vítěz vítězů“.

Soutěž byla výborně připravená a domovský oddíl Spartak powerlifting Trutnov tímto zaslouží velikou pochvalu. „Tradiční poděkování patří jak městu Varnsdorf, které nás finančně v rámci dotace podporuje, tak i Honzovi Piankovi, který pomáhal klukům přímo na place,“ řekl Daniel Pianka.