Děčínské volejbalistky vyrazily do hlavního města pouze v šesti. To domácích bylo tolik, že se jim jedna hráčka nevešla na soupitku. Přesto vybojovaly jedno vítězství. „První zápas byl plný emocí, k vidění byl výborný volejbal. Ve čtvrtém setu to vypadalo, že zápas dovedeme do vítězného konce. Ale Lucka Strzepková si zranila ruku. A s tímto limitem to musela dohrát, jelikož jsme neměly nikoho na střídání. Nakonec vše dospělo do zkrácené hry. Domácí už vedli 14:11, my to ale otočily a díky pěti bodům v řadě vyhrály," pochvalovala si děčínská volejbalistka Michaela Beranová.

Ve druhém utkání už Bohemka kralovala a Děčín porazila 3:0. „Druhý zápas jsme sice odehrály i se zraněnou Luckou Strzepkovou, ale bylo vidět, že jsme oslabené," dodala Beranová.

Rumburský trenér Petr Dopita měl po dlouhé době k dispozici prakticky kompletní sestavu. „Hned to bylo znát. Ale samozřejmě mě mrzí, že se nescházíme častěji. Chodov hodně riskoval na servisu. Z toho měl sice nejvíce bodů, ale také z podání hodně chyboval. Z toho jsme pak těžili. My jsme byli kompaktnější, po dlouhé době se nám dařila hra středem. Hlavně jsme ale soupeře přehrávali z kůlů," zhodnotil rumburský kouč vítězství 3:1 a 3:0.

Situace na chvostu tabulky je hodně našlapaná. Rumburk je stále poslední, ale třeba na sedmý Chodov ztrácí pět bodů. A na duo Děčín a 15. ZŠ v Plzni čtyři body.

Do konce sezóny zbývají ještě čtyři zápasy. V dalším kole jede Rumburk právě do Plzně, Děčín hostí Chodov. A poslední kolo nabídne okresní derby, které se bude hrát v Rumburku.

Bohemians Praha – Spartak Děčín 2:3 a 3:0
Děčín: Ácsová, Sigmundová, L. Strzepková, Rašková, Šrajerová, Beranová.

Rumburk – Chodov 3:1 a 3:0
Rumburk: Jindrová, Jindřichová, Plíhalová, Bitmanová, A. Hýblová, M. Hýblová, Škodová, Mrkvičková, Bendová, Čurgaliová.