„Už to vypadá, jako když si s sebou z Čech vozíme bouřky, uragány a krupobití. Snad na každém letošním světovém a evropském startu se nám prohnala průtrž častokrát přirovnatelná k tajfunu. Naštěstí déšť ustal těsně před startem, a my tak mohli vyjet do závodu. Nakonec nám déšť pomohl, tolik se neprášilo,“ vzpomíná Roučková na rozmary počasí.

„Přála jsem si obhájit titul z minulého roku, a tak mi bylo jasné, že do Portugalska prostě musím. V Portugalsku se jede o dvojnásobný počet bodů z obou ávodních dní. Tuhle rally mám ráda, sice se tam od nás jede brutálně dlouho, ale pak ty ostré závodní kilometry za to opravdu stojí,“ zdůraznila.

Po víc než 300 závodních kilometrech bylo rozhodnuto. Titul si letos odváží polský jezdec Jarek Lindner. Titul vicemistra si do České republiky odváží Olga „Ollie“ Roučková z Moto Racing Group teamu, která vyhrála kategorii dam.

Velká osvětlená rampa s efekty celému vyhlášení dala punc závodu. Organizátoři se i letos nenechali zahanbit a pro jezdce připravili velkolepé poháry v podobě tradičních bubínků.

„ Užívala sem si každý zatraceně tvrdý kilometr tratě, i když se přiznám, že mi portugalské tratě nejsou až tak blízké jako ty naše. Ještě teď mám ruce jako lopaty, jak mě čtyřkolka tahala do stran. Jsem zklamaná, že se mi nepovedlo obhájit titul, ale na druhou stranu i druhé místo není k zahození, a to ještě k tomu v mužské kategorii, kde jsem startovala jako jediná žena. No a teď je na čase zasednout za volant a trénovat na Dakar, kde bych chtěla stát na startu v kategorii SidexSide s naší bestií Can Am Mawerick RS,“ dodala Roučková.

Ta už letos vyhrála MS, stala se vicemistrem Evropy a vybojovala na začátku roku třetí místo mezi ženami na slavné Rallye Dakar. Navíc ještě bojuje o titul na mistrovství Německa.