Ani zde nemohli jako podpora chybět oddíloví kolegové Jan a Daniel Pianka. Než soutěž započala, uskutečnilo se vyhlášení nejlepších „lifterů" v rámci loňského Grand Prix, což byla série několika závodů s více než stovkou účastníků po celém Česku. Ani zde 
nemohli chybět kluci z OST, 
a tak si Dan Pianka odnesl cenu za páté místo a jeho bratr Jan bral místo čtvrté. Též letošní Gigant byl již počítán do Grand Prix za rok 2015.

Každý závodník měl v Bo-řislavi tři pokusy. Výsledek byl stanoven odečtem zvedané činky mínus váha soutěžícího. Kdo získal nejvíce bodů, stal se vítězem své kategorie.

Jako první nastoupil Richard Šos. Lehoučkým základem na 190 kg začal sérii velmi zdařilých pokusů a zároveň se dostal do průběžného vedení mezi dorostenci. Druhým pokusem zdolal 205 kg a třetí pokus již znamenal nový osobní rekord a zároveň potvrzení prvního místa.

Druhým adeptem na medailový úspěch byl Richardův otec Luboš. Ten si obdobně jako syn hravě pohrál s činkou vážící 310 kg. Druhé místo kontroloval druhým pokusem o váze 325 kg. Velká škoda byla třetího odvážného pokusu na 362,5 kg, který se nepovedl, a tak Luboš nakonec ukořistil druhé místo.

„Závěrem se sluší opět poděkovat městu Varnsdorf, které v rámci sportovní koncepce oddíl finančně podpořilo," pravil Jan Pianka z Oddílu silového trojboje Varnsdorf.