My už teď víme, že se Dakar přesouvá po jedenácti letech do Jižní Ameriky, kam se z Afriky přesunul v roce 2009. A tak není divu, že se „Ollie“ připravuje komplexně během celé sezony a že se rozhodně nezalekne nových výzev, a to v podobě překážkových běhů, tady přímo Predaor RUNu.

„Trasa vedla historickým centrem města Plzně, což mě hodně bavilo. Já ráda cestuji a poznávám nejrůznější zákoutí a tak se mi Run líbil i z tohoto hlediska. Start a celé zázemí závodu bylo v plzeňském DEPO 2015, které dobře znám. Přeci jen sem občas jezdím zkoušet překážky. Normálně totiž tento druh překážek v mém tréninkovém plánu nemáme. V Maverickovi X RS opravdu nelítám po skluzavkách, neskáču přes zdi a taky se rozhodně nehoupu na opičích drahách,“ usmívala se Roučková při vzpomínkách na trať.

Tyto závody si tak ozkoušeli jak jednotlivci, tak i týmy. Sedmikilometrový závod rozbíhala elitní vlna, která svým tempem ukázala, že všichni závodníci opravdu patří na trať. Nejrychlejším mužem tak byl Filip Cenefels s časem 34,14, nejrychlejší ženou byla Tereza Tocháčková s časem 43,34.

Hned po Eliťácích se na start postavila kategorie Open. Kde závodní pole bylo pestřejší, a ačkoli se jednalo o kategorii Open, tak tu rozhodně o souboje nouze nebyla.

„Hned, jak nám otevřeli bránu Depa, vystartovala jsem za jasným cílem, tenhle závod dokončit pod limitem šedesáti minut. Nakonec se mi to povedlo, ale udělala jsem hodně chyb a zhruba kilometr před cílem jsem se, jak se říká, pěkně zadřela. Než se mi povedlo rozhýbat nohy a setřást ze sebe ztuhlost, hodně jsem ztratila. Jsem na sebe hodně naštvaná, ale na druhou stranu to k závodům patří a holky byly připravené opravdu dobře. Mám na čem zase makat a to mě na tom baví asi nejvíc,“ zklamaně přiznala Ollie.

Další závod, kde se Roučková postaví na start, je extrémní Predator RACE Master Weekend v květnu na Monínci! Během dvou dnů si tam střihne hned tři závody.

„Když mi to trenérka napsala do plánu, nevěřila jsem svým očím. Tolik kilometrů, tak náročný terén a ještě k tomu brutální překážky. To, že se zbláznila, jsem si jen myslela. Když bych to řekla nahlas, nadělila by mi ještě něco brutálnějšího. No. uvidíme jak se má komplexnost ukáže. Pro jaké umístění budu schopná doběhnout. Vím, že se nevzdám a i když svaly budou pálit, budu si říkat, že to dělám pro další Dakar, kde chceme závodit na maximum,“ dodala rodačka z Děčína.