Teplice jsou zatím třetí a v posledních dvou zápasech můžou nabídnout několik scénářů.

Děčínští Predátoři se vrátili na vítěznou vlnu. Na palubovce posledních Loun vyhráli vysoko 18:5, v Lovosicích pak urvali výhru 7:4. „Šest bodů nám zaručilo postup do play-up. Proti Lounům to bylo tréninkové tempo, šlo nám o nabrání sebevědomí před vrcholem sezóny. Byli jsme jasně lepší a zaslouženě vyhráli,“ pochvaloval si děčínský brankář Petr Miško.

Proti Lovosicím vyhrál Děčín první třetinu 3:0. A náskok už nepustil. „V Lovosicích je to specifické, domácí hráli hodně z obrany. Dařila se nám střelba z dálky. Jsme rádi, že jsme oba zápasy zvládli,“ řekl Miško.

Děčínský tým tak už ví, že si zahraje o postup do Národní ligy. „Otázkou je, zda to bude z prvního místa. Druhá je sice ústecká rezerva, ale ta postoupit nemůže. Ohrozit nás tak můžou už jedině třetí Teplice, k tomu nám stačí získat dva body. Ale samozřejmě chceme celou soutěž vyhrát. Poslední dva zápasy nás čekají týmy z Liberce. A oba chceme zvládnout,“ dodal Miško.

Tepličtí odjížděli ke dvěma zápasům na západ Čech s vědomím, že musí zvítězit. V hale Slavie VŠ Plzeň se modrožlutým povedla první třetina, vyhráli ji 4:2. Divoký duel plný branek nakonec ovládli 11:5. „Tímhle zápasem jsme v podstatě zahájili play off. Těší mě, že vzhledem k důležitosti zápasu jsme dodržovali taktiku a zaslouženě vyhráli,“ byl trenér Teplic Tomáš Syryčanský spokojený.

V Rokycanech poté jeho svěřenci zvítězili s vypětím všech sil a hattricku Davida Gebhardta. Výhru 8:7 a zisk tří cenných bodů opět komentuje Tomáš Syryčanský. „Pro nás to bylo hodně těžké utkání, jsme rádi za vydřené tři body. Domácí hráli na nebezpečné brejky, které téměř dokonale trestali. Pro nás doufám příprava na play-up. Doufám, že takové zápasy nás upevní v morálce.“ Před Teplicemi jsou ještě dva důležité domácí zápasy. V sobotu 3. března od 20 hodin hostí Florbalovou školou Plzeň A, svého největšího konkurenta, o den později hrají doma se Sokolovem.