„Dražba probíhá online od 1. do 10. listopadu na Facebooku v události Velká charitativní aukce. Je zde fotka každého draženého předmětu s vyvolávací cenou, do komentářů pak mohou uživatelé přihazovat vždy minimálně o padesát korun větší částku, než je nejvyšší nabídka. Konec aukce je 10. listopadu ve 20 hodin,“ zveřejnil pravidla aukce předseda FC Lokomotif Ústí n. L. Pavel Přibyl. „Poté přes zprávu oslovíme vítěze u všech předmětů a sdělíme jim, jak proběhne platba. Pokud nám platba přijde do 7 dnů, domluvíme se na předání, které může proběhnout osobně v Ústí nad Labem nebo poštou. V takovém případě ale přidáváme k ceně 140 Kč. Pokud nám platba nepřijde do 7 dnů, oslovíme druhého v pořadí,“ doplnil informace, jak se budou předávat výhry.

REGIONÁLNÍ DRESY I SOUČEK Z WEST HAMU

Jako každý rok nechybí v nabídce jak podepsané dresy regionálních celků, tak opravdové pecky. „Letos je nejlepším kouskem podepsaný dres Tomáše Součka z West Hamu v anglické Premier League,“ uculil se hlavní organizátor.

Krom toho, že fanoušci si zakoupí oblíbený suvenýr, podpoří navíc ještě dobrou věc. Veškerý výtěžek totiž bude, jako každý rok, věnován Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením (SPMP), sídlící při Speciální základní škole a Praktické škole Pod Parkem 2788 v Ústí nad Labem.

„Za předchozí ročníky už jsme vybrali více než 382 tisíc korun pro ty, kteří je opravdu potřebují. Loni jsme znovu zlomili rekord, vybralo se famózních 138 000 Kč, a během navazujícího charitativního futsalového turnaje Lokomotif Cup, který oslavil už sedmý ročník, také 2 324 plyšových hraček v populární Plyšákománii,“ řekl Přibyl.

LOKOMOTIF CUP? ZATÍM S OTAZNÍKEM

Nad pořádáním osmého ročníku turnaje, kterého se účastní i některé sportovní celebrity z Ústecka, například boxeři Fabiana Bytyqi, Tomáš Šálek či Lukáš Konečný, se však zatím vznáší otazník.

„Vyhlídky momentálně nejsou příliš dobré, ale zatím jsme oficiálně nic neodpískali. Uvidíme, jaká budou opatření na konci listopadu, podle toho se rozhodneme. Pak by nám zbývaly zhruba tři týdny na přípravu, což je hraniční termín,“ sdělil zcela upřímně Pavel Přibyl.

A jaké perličky skrývá letošní aukce? Na své si přijdou milovníci snad všech sportů. Nechybí knihy, dresy, trika ani kšiltovky. V nabídce je box, motorismus, fotbal, hokej, basketbal, volejbal i americký fotbal!

Krom řady dresů jsou v nabídce třeba Chezabox nebo balíček Buggyra Racing. Ten obsahuje podepsanou fotoknihu, triko s logem stáje, podepsanou kšiltovku, podepsané kartičky pilotů a originální roušku s logem stáje. V Chezaboxu najdete fotoknihu, knihu BEZ FRÁZÍ Litvínov s podpisem legendárního Jiřího Šlégra, DVD Cheza je jen jedna a 2 památeční puky.

A pozor! Pokud nejste úplně sportovní typ, můžete vydražit unikátní zážitek – Poukaz na uvaření a degustaci vlastního piva v teplickém pivovaru Monopol!

Předměty v aukci 2020
*Poukaz na uvaření a degustaci piva (Monopol Teplice)
*Dres West Ham United Souček podepsaný T. Součkem
*Dres Slavia Praha Souček podepsaný T. Součkem
*Dres Mountfield HK Hronek podepsaný F. Hronkem
*Retrodres Verva Litvínov z roku 1965 Šlégr s podpisy hráčů
*Dres Blades Ústí s podpisy všech hráčů týmu
*Chezabox (obsah viz v textu)
*Dres Škoda Plzeň Jones s podpisem N. Jonese
*Dres Slovan Liberec Yusuf (bez podpisu)
*Dres AC Sparta Praha Kalouda s podpisy hráči A týmu
*Dres volejbalové reprezentace ČR Beer s podpisem M. Beera
*Dres Slovan Ústí n. L. Trávníček s podpisem M. Trávníčka
*Dres HC Sparta Praha Pšenička s podpisy všech hráčů
*Dres SKV Ústí n. L. s podpisy všech hráčů
*Kniha BEZ FRÁZÍ 3 + kniha BEZ FRÁZÍ A BEZ jůtubu
*Dres FK Teplice Hyčka s podpisy všech hráčů týmu
*Balíček Buggyra Racing (obsah viz v textu)
*Dres HC Slavia Praha Šteiner s podpisy všech hráčů týmu
*Tréninkový dres SLUNETA Ústí s podpisy všech hráčů
*Replika dresu fotbalové reprezentace ČR s podpisy hráčů
*Dres Fastav Zlín s podpisy všech hráčů týmu
*Dres Armex Děčín Pomikálek s podpisy všech hráčů týmu
*Dres FK Ústí n. L. s podpisy všech hráčů týmu
*Triko Agateljan Boxing Team s podpisy V. a E. Agateljana
*Kšiltovka Český hokej s podpisem Petra Nedvěda