Velmi slušně obsazená regata, kde byly mimo jiné účastníci z OH Tokio mezi dospělými, byla pro děčínské sportovce úspěšnou tečkou na konci sezony. Pěkné závodiště ráno obsadila mlha a tak se start musel o hodinu posunout. Těsně před obědem vysvitlo slunce, které nám pak ukázalo cestu k medailím.

Ve dlouhodobě dobré formě se předvedl Matěj Tonder, který si s těsným odstupem dojel pro druhé místo na K1 v kategorii žáků a mohl si tak zaslouženě odnést pohár. Štěstí v kategorii K2 žáci měl Matěj Tonder společně s Vojtou Kopeckým, kdy po diskvalifikace soupeře chybné podjetí obrátky zaslouženě zvítězili.

Ester Křížová.Ester Křížová.Zdroj: archiv klubuVelmi milé překvapení byla ve stejné kategorii posádka Vojta Kofroň a Kryštof Kirschner, která s těsným odstupem skončila na krásném 3. místě. Kategorie K2 žačky na trati 2 km byla zlatá pro Ester Křížovou a Markétu Hlavatou, navíc první jmenovaná Ester přidala 3. místo v singlu. Naprostou hvězdou dne se stala Karolína Kofroňová, která v kategorii benjamínků nedala soupeřkám šanci a s více jak dvousetmetrovým odstupem zvítězila. Mezi dorostenci, po vydařeném startu a menší kolizi se soupeři, zajel dle očekávání i Jindra Florián, který obsadil 3. příčku. Jako vzor si ho vzal jeho bratr Michal Florián a v kategorii benjamínků zajel také na 3.místě a rovněž si mohl odvést pohár.

Letošní slušné výsledky jsou zároveň radostí pro Matěje Tondera a Ester Křížovou, kteří si tak vybojovali umístění do SCM (sportovní centrum mládeže), kde má své místo i Jindra Florián.

Zatímco mladší část sportovců se nyní pomalu přesouvá do plaveckého bazénu a tělocvičny, žáci plánují ještě přípravu na kolech v Jizerských horách a výběr dokonce vyrazí na týden do Nymburka společně s SCM, kde budou najíždět podzimní kilometry na vodě.