A zástupkyně TJ Kajak Děčín, Lenka Hrochová, vybojovala fantastickou stříbrnou medaili, svou první velkou v celé kariéře. Ve vyrovnaném finiše nestačila pouze na obhájkyni titulu z Maďarska.

„Zatímco v Děčíně náš oddíl bojoval s velkou vodou, která zaplavila i část loděnice, Lenka úspěšně bojovala v Portugalsku," radoval se vedoucí TJ Kajak Děčín Tomáš Charvát.

S tratí Villaverde, která byla dlouhá 25 kilometrů, se popasovala nadmíru úspěšně 
a konečně dosáhla na svoji první velkou medaili.

Hned po startu se jí podařilo vyvarovat se nepříjemných kolizí, které ji připravily o lepší umístění již na loňském MS. Do první obrátky najížděla
v klidu v odtržené vedoucí čtveřici. Zezadu se k nim již nikdo nedokázal dotáhnout, naopak náskok stále narůstal. Když zhruba v polovině neudržela kontakt reprezentantka Dánska, bylo zřejmé, že 
o medailích se rozhodne mezi Lenkou a silným duem z Maďarska.

„V posledním okruhu se Lence nejdříve podařilo odtrhnout maďarskou reprezentantku Csernák, a i když pak v závěrečném finiši podlehla mistryni Evropy A. Barra, dojela si pro fantastickou stříbrnou medaili," popisoval Charvát konec závodu.

Po téměř dvou desetiletích na vrcholné mezinárodní úrovni – a spoustě výborných výsledků těsně pod podiem – se Lenka Hrochová konečně dočkala a vystoupila na stupně vítězů.