Leden

Na sklonku prvního měsíce roku 2010 byl ve velkém sále kulturního domu Střelnice vyhlášen jako nejúspěšnější sportovec roku 2009 děčínského regionu basketbalista Jakub Houška.

Únor

Zimní fotbalový turnaj „O pohár města Děčín“, který se za pořadatelství FK Junior Děčín konal na umělé trávě děčínského městského stadionu vyhrál trochu překvapivě tým reprezentující Krajský přebor, a to Lovochemie Lovosice.

Březen

Děčínští hokejisté zakončili další sezonu II. NHL v prvním kole play off, kde nestačili na Klášterec nad Ohří.

Duben

Děčínské stolní tenistky udržely extraligu i pro další ročník.

Květen

Baketbalistíé BK Děčín (v bílém) ukončili na počátku měsíce lásky svou pouť dalším ročníkem Mattoni NBL. Ve čtvrtfinále play off nestačili na Pardubice a celkově skončili pátí.

Červen

Vilémov i Řezuz Děčín udržely fotbalovou divizi i pro další ročník..

Prázdniny

Jednoznačně největší sportovní bombou v děčínském regionu bylo v uplynulém roce získání licence oddílu Slovan Varnsdorf pro druhou fotbalovou ligu a jeho velice sympatické a pro mnohé i překvapivě úspěšné vystupování v podzimní části druhé nejvyšší soutěže i poháru ČMFS. V tom si připsal cenný skalp v podobě postupu přes historicky úspěšný a populární klub Bohemians 1905.

Září

Děčínská Andrea Rothmaierová zakončila skvělou sezonu dvěma medailemi na závodech OH nadějí v Piešťanech.

Říjen

Boxeři Dopravy Děčín odstartovali další extraligovou sezonu. S jedním z velkých favoritů SKP Ústí nad Labem sice ve svém ringu těsně prohráli, podali však velice slibný výkon a ukázali, že budou opět patřit do nejužší špičky tabulky.

Listopad

Mladé plavecké naděje z Rumburku vybojovaly účast na Mistrovství České republiky.

Prosinec

Trenér prvoligových basketbalistů BK Děčín Pavel Budínský prodloužil smlouvu s klubem na další dva roky. Spolu s děčínským mužstvem povede nadále i českou reprezentaci.