„Run Fest byl první akcí celoroční série závodů pro dospělé, mládež ale i děti 
z dětských domovů. Na organizaci se podílí i Tomáš Slavata, který dětské domovy dlouhodobě podporuje 
a ukazuje dětem cestu životem pomocí sportu," upozornil organizátor akce Marek Peterka.

Do všech závodů Děčín Run Festu odstartovalo nakonec více jak 250 běžců včetně závodníka z Holandska, 
a tím se stal Run Fest nejen mezinárodním, ale i největším podnikem svého druhu v Děčíně. Akce byla rozdělena na čtyři běhy, pětikilometrový, rodinný běh, hlavní závod v půlmaratonu a dětské běhy.

„Vítězem hlavního závodu půlmaratonu se stal děčínský rodák Josef Procházka v traťovém rekordu za 1:16:49, následovaný Otakarem Kohlem a Martinem Přibylem. V ženách si odnesla prvenství Regina Procházková, která také dokázala zaběhnout traťový rekord 1:29:58, druhá Alena Krchýková a třetí Petra Zárubová," přidal základní informace Marek Peterka.

Hlavním mottem běžeckého festivalu nejsou výkony a medaile. „Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásný den v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi. Run Fest měl mimořádnou atmosféru, ke které přispěla hlavně úroveň všech účastníků, a to nejen sportovní, ale především ta lidská," potěšilo Peterku.

Součástí vyhlašování výsledků byla nejen aukce předmětů ze světových Ironmanů, především však duhový dres Jaroslava Kulhavého s podpisem. Peníze šly na konto pro handicapované děti. „Jako ceny v závodech byla i dvě horská kola od firmy KTM, poděkování patří všem, kteří nám pomáhali," dodal na závěr Marek Peterka.