„Pokud vyhraje Ústí, jsme druzí, pokud Prostějov, bude z toho bronz," uvedl manažer Dopravy Miloslav Jirásek. Oba týmy přivítala vyprodaná basketbalová hala. „Bylo velmi podivné, že všichni čtyři rozhodčí byli z Moravy. Hlavně v nižších vahách hodně pomáhali domácím," zlobil se Jirásek.
V nejnižší váhové kategorii do 54 kg porazil Kalocza na body Bunzinskiho – 2:0, ve váze do 56 kg zdolal Shakaldaev na body Velkého – 4:0 a ve váze do 60 kg stejně na body Aperjan Baráka – 6:0.Ve váze do 64 kg neměli Severočeši borce a Šerban vyhrál bez boje – 8:0. Ve váhové kategorii do 69 kg podlehl Bambuch na body Nečesánkovi – 8:2, ale ve váze do 75 kg  vybodoval Vodárel Klikara – 10:2, a o vítězství v utkání už svěřenci trenéra Pavla Dudy přijít nemohli. Ve váhové kategorii do 81 kg prohrál prostějovský Nagy na body se Stárkem, ale ve váze do 91 kg vybodoval kapitán prostějovského celku Novotný Horáka a v supertěžké váze nad 91 kg zdolal Šour na body Wlodzimiera.

V hodnocení se ale obě strany velmi liší. „Jak Velký, tak Barák byli ve svých zápasech lepší a měli vyhrát. K překvapení všech však rozhodčí přiřkli výhru domácím boxerům. V tu chvíli jsme prohrávali už 0:6. Navíc na sraz přišel pozdě Gaži, a tak domácí ve váze 64 kg získali další body," zklamaně ze sebe soukal děčínský manažer.

Domácí trenér Pavel Duda měl na situaci jiný názor. „Patrik Velký se držel jen jedno kolo, pak už byl Ruslan Shakaldaev lepší a vyhrál zaslouženě. Hamo Aperjan s Barákem se nejprve poznávali, ale závěr patřil našemu borci, když evidentně přitlačil. Překvapilo mě, že váhu do 64 kilogramů hosté v důležitém utkání neobsadili," hodnotil zápasy prostějovský trenér.

O výhře Prostějova rozhodl souboj Vodárka a Klikara. „Náš borec se domácího reprezentanta nezalekl a dvě kola mu byl rovnocenným soupeřem. Pak ale odpadl a domácí borec vyhrál 2:1 na body," pravil Jirásek. Pak se ještě blýskl Stárek, který jasně vyhrál nad Nagym. „Tam nebylo co řešit, Nagy dostával co proto. Byl to však jen dílčí úspěch. Chyběl nám například v super těžké váze Průša, který má zlomenou ruku," uzavřel Jirásek.
Domácí trenér Duda byl naopak v pohodě. „Jsme samozřejmě s výsledkem spokojeni. Nyní musíme uspět v Ústí nad Labem," dodal prostějovský kormidelník.

BC DTJ Prostějov – Doprava Děčín + KB Baník Most 14:4
Body: Kalucza (54), Shakaldaev (56), Aperyan (60), Šerban (64, bez boje), Vodárek (75), Novotný (91), Šour (+91) – Nečesánek (69), Stárek (81).