O pořadí rozhodují sportovní novináři a funkcionáři společně se čtenáři Deníku. Hlas svým favoritům můžete posílat na originálním kupónu z novin na adresu Děčínského deníku (Husovo náměstí 36/9, 405 02 Děčín), nebo můžete kupón osobně donést do redakce. Hlasovací kupóny najdete v tištěném vydání Děčínského deníku. Ten první vyjde ve čtvrtek 7. prosince

Pro usnadnění hlasování vám tradičně přinášíme nominace, které budeme v průběhu hlasování aktualizovat na webu www.decinskydenik.cz. V té se může objevit sportovec nebo trenér, který je registrován v oddíle spadajícím pod okres Děčín. Nominace slouží pro nápovědu, na kuponech se můžou objevit i jiný sportovci, trenéři a sportovní kluby. Hlasování končí v úterý 9. ledna 2018.

JEDNOTLIVCI DOSPĚLÍ
Basketbal
Tomáš Pomikálek (BK ARMEX Děčín) – člen širší reprezentace mužů, stříbrný medailista Kooperativa NBL.
Ondřej Šiška (BK ARMEX Děčín) – rozehrávač Válečníků číslo jedna, účastník letní univerziády, stříbrný medailista Kooperativa NBL.
Fotbal
Radek Porcal (FK Varnsdorf) – stálice a kapitán týmu. Poslední zápasy odchytal díky zranění se sebezapřením.
Kristián Zbrožek (FK Varnsdorf) – stálice v defenzivě, na podzim odehrál nejvíce minut z celého týmu.
Rychlostní kanoistika
Lenka Hrochová (TJ Kajak Děčín) – zkušená matadorka vybojovala 11. místo na ME, 7. místo pak získala na veteránském MS. Na republikovém šampionátu si dojela pro bronzovou medaili.
Karate
Adam Zdobinský (Sport Relax Děčín) – na ME JKA v Holandsku v kategorii kata tým muži získal zlato. Na MČR pak v kategorii bral stříbro. Na MS JKA v kategorii kata tým bral skvělé páté místo.
Jan Steklý (Karatedó Steklý) – první místo na MČR, šesté na na ME, šestnácté na MS.
Box
Martina Schmoranzová (BC Rohovník Armex Děčín) – jasně vyhrála republikový šampionát. Dokázala také vyhrávat zápasy na galavečerech.
Eva Lišková (BC Rohovník Armex Děčín) – ve váze 54 kg vybojovala na MČR mistrovský titul.
Veslování
Anna Žabová (VK Slavia Děčín) – vybojovala tři stříbrné medaile na seniorském MČR.
Krasobruslení
Michal Češka (SK KRASO Děčín) – děčínský odchovanec si letos vyjel účast na ZOH 2018. Na Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu vybojoval s Courtney Mansour páté místo. Společně také vybojovali český mistrovský titul.
Hokej
Michal Oliverius (HC Děčín) – kapitán A mužstva, v současnosti vede klubové kanadské bodování a také bodování celé druhé ligy skupiny Západ.
Outdoor running
Tomáš Fúsek (TOM Mikulášovice) – V roce 2017 se stal Mezinárodním mistrem v turistickém závodě, na MČR v letním biatlonu vybojoval dva tituly Mistra ČR v Supersprintu a v závodě s hromadným startem. V celkovém hodnocení žebříčku Českého poháru obsadil 1. místo.
Zdeněk Plešinger (TOM Mikulášovice) – V roce 2017 se dostal mezi nejužší elitu mužů, v celkovém hodnocení Českého poháru mu patřilo 5. místo. Na Mistrovství ČR Supersprintu v turistickém závodě obsadil 3. místo. Byl členem mistrovské štafety a na prvním úseku dosáhl nejlepšího času.
Silový trojboj
Ivo Dittrich (MP Rumburk) – na Mistrovství České a Slovenské republiky v benchpressu ve váhové kategorii do 67,5 kg vybojoval zlato. První byl i na ME, třetí místo pak vybojoval na MS.
Daniel Pianka (OST Varnsdorf) – absolutně první bez rozdílu vah na mistrovství světa v mrtvém tahu. Absolutně třetí bez rozdílu vah na mistrovství Evropy v mrtvém tahu. Absolutně první bez rozdílu vah, věku a pohlaví na mistrovství ČR v mrtvém tahu.
Stolní tenis
Eva Nováková (SKST Děčín) – nejzkušenější hráčka prvoligového nováčka. Je tahounem i v probíhající sezóně.
Cyklistika/enduro
Milan Myšík (GT KUR Sport) – druhé místo na Mistrovství ČR, třetí místo v Central European Enduro (Středoevropská série). Druhý nejlepší Čech závodník ve Světové Enduro sérii. První místo v hromadném sjezdu Japan Downhill na závodě Marosana End Of The Season. Český reprezentant.

JEDNOTLIVCI MLÁDEŽ
Stolní tenis
Kristýna Kacálková (SKST Děčín) – věkem starší žákyně, přesto hraje v seniorském A týmu žen první ligu. V soutěžích jednotlivkyň se ji podařilo zvítězit na mezinárodním turnaji mládeže v Hluku na Moravě. Na bodovacích turnajích České republiky  obsazuje pravidelně přední příčky a medailové pozice. Těmito výkony se již dostala do širší reprezentace České republiky.
Rychlostní kanoistika
Adéla Házová (TJ Kajak Děčín) – dvakrát třetí místo EYOF, třetí místo na MEJ, druhé místo na závodech OH naděje, mistryně ČR
Kateřina Zárubová (TJ Kajak Děčín) – dvakrát třetí místo EYOF, druhé místo na OH naděje, mistryně ČR
Jindřich Florián (TJ Kajak Děčín) – mistr ČR ,vítěz všech závodů ČP benjamínků
Veslování
Tereza Kalousová (VK Slavia Děčín) – na juniorském MČR vybojovala čtvrté a páté místo
Outdoor running
Andrea Fúsková (TOM Mikulášovice) – získala bronz na Mistrovství České republiky v Supersprintu. Finišmenka bronzové štafety na MČR.
Ondřej Fúsek (TOM Mikulášovice) – vyhrál všechny krajské poháry i mistrovské závody. V soutěžích ČP vždy obsadil nepopulární čtvrtou příčku. Přesto se premiérově nominoval do reprezentace ČR a na mezinárodním mistrovství pak obsadil první místo.
Silový trojboj
Matěj Syrovátka (OST Varnsdorf) – absolutně druhý dorostenec bez rozdílu vah na mistrovství světa v silovém trojboji. První v kategorii na mistrovství Evropy v mrtvém tahu a v benchpresu, absolutně první v dorostu bez rozdílu vah na mistrovství ČR v silovém trojboji a v dřepu.
Vodní motorismus
Barbora Dudová (KVM Děčín) – podruhé oslavila titul na MČR, na MS v Maďarsku skončila osmá.
Kickbox
Alexandra Sotonová (Sport Relax Děčín) – na mezinárodním MČR brala první a druhé místo. Dále vyhrála na Prague Open, ovládla Kosa Cup a Czech Open.
Fotbal
Martin Růžička (FK Varnsdorf) – tahoun kategorie U 14 a U 15, dostal se do regionální akademie
Karate
Jakub Burián (Sport Relax Děčín) – celkově vyhrál hned šest turnajů, na MČR bral bronzovou medaili.
Adéla Steklá (Karatedó Steklý) – třetí místo na MČR.

KOLEKTIV DOSPĚLÝCH
BK ARMEX Děčín (basketbal) – v roce 2017 vybojovali Válečníci potřetí v řadě stříbrnou medaili v Kooperativa NBL. Dařilo se jim i v mezinárodní pohárové soutěži.
FK Varnsdorf (fotbal) – stabilní člen Fortuna národní ligy, aktuálně přezimuje na dvanácté místě
BC Rohovník ARMEX Děčín (box) – účastník extraligy, aktuálně vedoucí tým nejvyšší soutěže
HC Děčín (hokej) – v právě rozehrané sezóně Medvědi dlouho kralovali druholigové sezóně. Aktuálně se pohybují mezi druhým a třetím místě.
OST Varnsdorf (silový trojboj) – tento tým vybojoval přední pozice v absolutních pořadí bez rozdílu vah jak na národních mistrovství v trojboji, v mrtvém tahu nebo v benchpresu, tak i na světových soutěžích – mistrovství Evropy i mistrovství světa.
DDM Judo Děčín (judo) – Pavel Mahn a Otto Černohorský vybojovali svým provedením katy moderní sebeobrany zlaté medaile na Mistrovství ČR 2017 v judu.
SKST Děčín (stolní tenis) – ženský tým postoupil do první ligy, kde zatím bojuje o záchranu.
FBC DDM Děčín (florbal) – mužský tým v minulé sezóně vyhrál divizi, nezvládl však baráž. Aktuálně je opět divizním lídrem.
TOM Mikulášovice (outdoor running) – na MČR ve smíšených dvojicích obsadili závodníci první, druhé a čtvrté místo a dalších několik hodnotných výsledků. Na MČR štafet v každé z kategorií braly Mikulášovice medaili.
VSK Spartak Děčín (volejbal) – druholigové ženy mají velmi dobrou sezónu. Po sloučení s Rumburkem se pohybují v první polovině tabulky.

KOLEKTIV MLÁDEŽE
TJ Kajak Děčín (rychlostní kanoistika) – dorostenci a junioři vybojovali na MČR 14 medailí.
TJ Kajak Děčín (rychlostní kanoistika) – žáci a benjamínci vybojovali osm medailí na MČR.
BK ARMEX Děčín (basketbal) – starší minižáci U13 brali čtvrté místo na MČR na jaře 2017. Nyní jsou ve vedení ligy U 14 a mají téměř jistý postup do extraligy
FBC DDM Děčín (florbal) – starší žáci vyhráli svou soutěž a postoupili na MČR. Tam vybojovali páté místo.
FK Varnsdorf (fotbal) – kategorie U 12. Hráči skvěle zvládli přechod do ligových žáků, kde mají slušné výsledky.
VSK Spartak Děčín (volejbal) – juniorky v minulé sezóně vybojovaly první místo, ve skupině o postup do extraligy skončily na prvním nepostupovém místě.
VSK Spartak Děčín (volejbal) – žákyně vyhrály Český pohár nadějí a postoupily na MČR.
KVM Děčín (klub vodních motoristů) – pátým rokem se klub drží na přední příčce mezi kluby provozujícími vodní sport Formula Future. Jeho zástupci jsou pravidelně obsazováni do reprezentace České republiky na Mistrovství světa. Karatedó Steklý (karate) - první místo Česká národní liga karate JKA (nejvyšší soutěž v ČR)

TRENÉR MLÁDEŽE
Jan Kout (basketbal) – mladý trenér pracující jednak s nejmenšími děti ze školek a škol, ale také hlavní trenér minižáků U 12
Vlastimil Chod (fotbal) – s mladším dorostem vybojoval v ligové soutěži v těžké konkurenci dvě vítězství
Martin Luka (hokej) – trenér starších žáků, několik let vede kategorii starších žáků, s níž je vždy konkurence schopný i extraligovým týmům.
Jan Štěpánek (judo) – dlouholetý veleúspěšný trenér děčínského judistického žactva. Specializuje se na výchovu budoucích závodníků. Jeho rukama prošlo mnoho mladých judistů, kteří pravidelně vozí z republikových i mezinárodních turnajů cenné kovy.
Milan Veselý (Sport Relax Děčín) – zkušený trenér karate, ale i kickboxu. Jeho svěřenci vybojovali několik cenných kovů.
Jan Steklý (Karatedó Steklý) – v roce 2017 přivedl k titulu Mistra ČR řadu svých svěřenců. Jeho studenti získali cenná umístění na Mistrovství světa a Evropy. Věnuje se tréninku tělesně a mentálně postižených dětí a vytváří projekty pro podporu sportu všeobecně.
Oldřich Plíšek (stolní tenis – in memoriam) – mezi jeho asi nejznámější trenérské úspěchy určitě budou patřit začátky svého vnuka Tomáše Polanského, který dokázal získat tituly mistrů Evropy v kadetech a v současnosti je již v 18 letech reprezentantem ČR mužů. Oldřich Plíšek zemřel v roce 2017 po těžké nemoci ve věku 70 let.
P. Charvát, P. Rothmeier, T. Charvát (kanoistika) – všichni se podepsali pod úspěšnou kanoistickou mládež.
Zdeněk Žaba (veslování) – předseda klubu, který prakticky trénuje všechny mladé děčínské naděje.
Lenka Demuthová (volejbal) – v sezoně 2016/17 dovedla juniorky k prvním místu v základní skupině. Ve skupině o postup do extraligy skončily její svěřenkyně na prvním nepostupovém místě.
Jan Mareš, Petr Rouček (plavání) – úspěšně vedou plavecký klub v Děčíně. Jejich mladí svěřenci se výrazně prosazují na jednotlivých závodech.
Dagmar Lohniská (krasobruslení) – dlouholetá trenérka SK KRASO Děčín, její svěřenkyně se prosazují na regionálních závodech.

MASTERS (VETERÁNI)
Lenka Königová (judo) – světová jednička ve své kategorii potvrdila svoji dominanci, stala se mistryní ČR, Evropy i světa a zkompletovala tak v roce 2017 zlatý hattrick. Letos neprohrála ani jeden soutěžní zápas.
Tomáš Charvát (TJ Kajak Děčín) – mistr ČR na 5 kilometrů.
Tomáš Tonder (TJ Kajak Děčín) – mistr ČR na 200 metrů.
Jan Steklý (Karatedó Steklý) – první místo na MČR.
Pavlína Trojanová (outdoor running) – v celkovém hodnocení žebříčku 2017 obsadila druhou pozici. Na MČR jednotlivců obsadila třetí. místo, na mezinárodním mistrovství třetí místo, byla členkou stříbrné štafety žen, obsadila druhé místo ve smíšených dvojicích.
Květa Fúsková (outdoor running) – v celkovém hodnocení žebříčku 2017 obsadila první místo. Na MČR jednotlivců obsadila třetí místo, na mezinárodním mistrovství třetí místo, obsadila první místo ve smíšených dvojicích, byla členkou stříbrné štafety žen na MČR.

HANDICAPOVANÍ
Petr Kumstát (AVAZ Děčín) – mistr ČR a vítěz ČP v kuželkách lehce tělesně postižených
Petr Roháček (AVAZ Děčín) – výborný kuželkář a pravidelně druhý až třetí v celorepublikových turnajích v kuželkách v kategorii mužů chodících
Josef Štěcha (AVAZ Děčín) – výborný kuželkář a stále druhý v celorepublikových turnajích Avazu Děčín v kuželkách v kategorii mužů.