Muži v ní po sestupu budou hrát divizi, děčínský klub opustil od ženské složky a bude se soustředit pouze na chlapecký florbal. „Užší spolupráci jsme navázali s dívčím florbalem v Ústí nad Labem a šikovná děvčata z kategorie žáků tam bude přesouvat,“ prozradil vedoucí FBD DDM Děčín Tomáš Štěpánek.

Máme polovinu srpna. Jaké je aktuální dění v klubu?
Pokud půjdeme od nejmladších, tak ti mají za sebou srpnové florbalové soustředění v Rumburku. Zúčastnili se ho hráči a hráčky ročníku 2012 až 2006 – děti ze soutěžních i nesoutěžních skupin, tak i z nově otevřených florbalových akademií při ZŠ Máchova, Tyrše, Boletice a Březiny. Kratší soustředění čeká kategorie starších žáků a dorostenců v Novém Boru. Nejstarší kategorie muži a junioři jsou už více jak šest týdnů v letní přípravě, kde jsme ve fázi herní praxe. Muže a juniory čeká ke konci srpna víkendové soustředění v Krupce, kde sehrají dvě přátelské utkání a na přelomu srpna a září je čeká přípravný turnaj v Kutné Hoře. Z pohledu fungování klubu se dotahují detaily k plnohodnotnému rozjezdu nové sezóny jako jsou zajišťování pronájmů domácích turnajů, příprava soupisek, přenos informací, materiálové zajištění a doladění nových věcí, které klub opět posunou o level výše.

Kolik kategorií nasadíte do další sezóny?
Nasadíme kompletní strukturu stejně jako minulý rok. Tedy sedm. V mládežnických kategoriích jsou zdvojené, tak aby se všechny děti měli možnost zúčastnit se co možná nejvíce turnajů v případě, že si plní tréninkové podmínky. Celkem to je deset soutěžních celků. Novinkou je, že jsme po letech opustili od ženské složky a soustředíme se pouze na chlapecký florbal. Užší spolupráci jsme navázali s dívčím florbalem v Ústí a šikovná děvčata z kategorie žáků tam bude přesouvat.

V jakých soutěžích budou dané kategorie nastupovat?
Mládež hraje své soutěže vždy jen na regionální úrovni. Dorost a junioři hrají taktéž nejvyšší regionální Ústecko – Libereckou. Muži hrají po sestupu divizní soutěž.

Jak to máte aktuálně s mládežnickými týmy? Máte dostatek dětí?
Nemáme nedostatek, ještě nové přírůstky rádi přijmeme. Mládež má přihlášená v každé kategorii dvě družstva. Nábor nás čeká v září.

Muži sestoupili do divize. Co od nich očekáváte v nové sezóně?
Tým bude jiný než poslední dvě sezóny. Soupiska je ochuzena o Radka Kužela, který bude hrát za prvoligové Ústí, Vojta Klein zkouší štěstí v extraligových Pardubicích. Brankářská jednička Petr Miško ukončil kariéru a Honza Černý z pracovních důvodů nebude také pokračovat. Svou šanci dostanou hráči z juniorů. Ambice však zůstávají. Chceme bojovat o tři místa do nastavby a chceme se florbalem bavit. Věřím, že i přes odchod velké dávky kvality a zkušeností, zafungují v divizi nabité zkušenosti z Národní ligy zbylého týmů okořeněné novými tvářemi.

Budete hrát domácí zápasy v Novém Boru?
Pro tuto sezónu hrajeme domácí utkání v Novém Boru u kategorie mužů, juniorů, dorostenců, starších žáků a mladších žáků

Co situace kolem haly v Děčíně? Hádám, že nic nového.
Oficiálně nic nového. Neoficiálně pracujeme na různých možnostech. V nejbližších měsících se ukáže.

V létě jste uspořádali florbalový týden na zimáku. Jaké byly s odstupem času ohlasy na tuto zajímavou akci?
Florbalový týden se z našeho i pohledu z venku povedl. Byla to velká výzva, kterou jsme si splnili. Z prvního ročníku jsme se ponaučili do dalších let a jsme připraveni udělat ještě lepší druhý ročník.