Na závodníky čekalo 42 kilometrů, 1450 metrů převýšení, šest měřených rychlostních zkoušek a celkem téměř šest hodin v sedle. Z GT KUR sport týmu se na startu ukázal Milan Myšík, nováček Honza Vaner, Ondřej Fiala, Lukáš Huml a Martin Krsek. Krom české a slovenské enduro špičky se v Sušici ukázali také závodníci z Německa, Řecka či Španělska.

Elitní závodník týmu Milan Myšík, jenž si na prvním závodě Světové enduro série v Chile obnovil dva roky staré zranění ramene, původně neměl ani startovat, jelikož ho hned v pondělí čekala druhá operace. ,,Věděl jsem, že když pojedu na jistotu, mohlo by to vydržet, ale bylo to opravdu velké riziko. Hlavně jsem si nechtěl přivodit nějaký jiný úraz," svěřil se Myšík.

Nakonec se benešovský biker rozhodl správně. 
V součtu šesti rychlostních zkoušek skončil na skvělém druhém místě s půlminutovou ztrátou na Michala Prokopa. ,,Nejel bych před operací jen tak někam, ale enduro v Sušici, je pro mě srdcovka. Skvělí lidé, atmosféra, hodně diváků. Mrzí mě, že jsem nemohl ukázat ve sjezdech, co ve mně je. Ale po šesti týdnech s pochroumaným ramenem je druhé místo z říše snů," usmíval se Myšík, který jel svůj letošní první závod na rozdíl od soupeřů, a ukázal tak, že enduro je o komplexnosti a plynulosti. ,,Přes zimu jsme makali s mentálním coachem na psychice. Lidi se mi tak trošku smáli, že to je u mě nemožné, ale tady je jasný důkaz, že to, co s Mirkem děláme, má hlavu a patu," uzavřel Myšík své účinkování v Sušici.

Nyní už je po operaci, které se podrobil pod nejlepším dohledem, co u nás může být. ,,Doktor Vimmer a primář Hospodár, to je absolutní špička, moc jim děkuji," dodal závěrem před čtyřměsíční nucenou pauzou. Další elitní závodník GT KUR sport Jan Vaner si dojel pro celkové šesté místo. Ondřej Fiala, děčínská stálice, vybojoval osmé místo. Lukáš Huml byl v elitní kategorii devátý (celkově skončil na 17. místě). Martin Krsek bojoval v kategorii Masters II a domů si po dobrém výkonu odvezl osmé místo.